Froome wist niet dat Aru aanviel tijdens pechmoment
foto: ASO
zondag 9 juli 2017 om 19:24

Froome wist niet dat Aru aanviel tijdens pechmoment

Chris Froome heeft de koninginnenrit van de Tour de France overleefd. De Brit van Sky staat nog steeds in het geel, maar zag onder andere ploeggenoot Geraint Thomas en zijn grootste uitdager Richie Porte uitvallen. “Niemand wil een hoofdrolspeler op zo’n manier zien afstappen. Zijn val was verschrikkelijk”, vertelde Froome na afloop.

Onderweg gebeurde ontzettend veel. Zo kende Froome mechanische problemen op de slotklim van de Mont du Chat een probleem en moest hij van fiets wisselen. Precies toen viel Fabio Aru aan. “Ik was mij daar niet van bewust”, zegt Froome. “Ik hoorde het pas toen journalisten het vertelden aan de finish. Wat ik begrepen heb is dat Richie mijn rivalen heeft verteld dat het niet het moment was om aan te vallen. Daar wil ik Richie en de hele groep voor bedanken dat ze daar geen voordeel uit gehaald hebben.”

“Toen ik daarna Aru’s arm raakte, was dat geen vergelding. Het was niet met opzet”, geeft de Sky-kopman aan. “Ik zei gisteren dat het klassement op z’n kop zou gaan en dat ging het ook. Er zijn niet langer tien jongen in één minuut van elkaar. Het was een brute dag.”

Overigens liep Froome vroeg weg uit de persconferentie, omdat er volgens hem dezelfde vragen werden gesteld over het Aru-incident.

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
9 juli 2017 19:30
Het begint van sommige kanten een beetje zielig te worden.
Alleen maar zoeken naar dingen om Froome af te zeiken of in een kwaad daglicht te zetten.

Ik vraag me af of er vroeger ook zo tegen mannen als Merckx en Hinault werd gedaan.
9 juli 2017 19:38
Froome lijkt qua gedrag steeds meer op Armstrong.
9 juli 2017 19:38
Froome afzeiken? Waarom? Hij heeft toch niets verkeerds gedaan?
Ik weet niet eens zeker dat Aru wegsprong nadat ie zag dat Froome problemen had. Het leek bijna tegelijkertijd te gebeuren.
9 juli 2017 19:41
Froome stak z'n hand op en toen moest Aru zich langs allerlei mensen wurmen om zo snel mogelijk proberen weg te rijden. Leek me wel een duidelijk signaal dat Aru aan ging omdat Froome pech had.
9 juli 2017 19:47
Aru had moeten doorzetten met de pech van Froome.

Froome wacht ook niet op Martin toen ie viel.

Astana heeft heel dom gereden, Froome had zelf het gat naar Bardet maar moeten dichten. Amateurs.
9 juli 2017 19:47
Ik wens hem veel succes in het vervolg van deze tour. Hij hield zich vandaag uitstekend staande, ook geïsoleerd op die slotklim.

Klopt @ Pietertje .. Zn stijl, zn treintje, zn watagemeter .. Over dertig jaar denken we wel aan hem terug als een sierraad voor de sport. Daar maak ik mij geen zorgen over. Dat ís hij ook: geweldige vermogens, gentleman, zelfkennis, liefde voor meer dan zichzelf. En dat als leider in het beste team, in de grootste koers vd wereld. Niet mijn favo wielrenner, maar als mens gun ik hem 5 tourzeges.
9 juli 2017 19:47
We kunnen ze blijkbaar allebei aanmelden bij het blindeninstituut??? Wat een onzin. Tuurlijk zag Froome dat Aru aanviel, en natuurlijk zag (en hoorde waarschijnlijk) Aru dat Froome pech had. Froome probeert gewoon nu geen vijanden te maken, prima tactiek maar het zou leuker geweest zijn als hij gewoon de waarheid zou zeggen. Alles voor de zege zullen we maar zeggen.
9 juli 2017 19:54
Volgens mij hebben Aru en Froome het zonder woorden goed gemaakt in de afdaling en achtervolging op Bardet, waar Astana wel heel veel vuil werk heeft opgeknapt. Zand erover en door.
9 juli 2017 20:00
@sebas

Hij krijgt in ieder geval veel te weinig erkenning (hier).

Ik snap dan behalve de dominantie het probleem ook niet zo, het is niet dat Froome een vervelende coureur is, hij wil gewoon rijden, valt aan en blijft ook nog eens knokken.
Die ultieme poging om toch nog de dauphine dit jaar te winnen was schitterend, vorig jaar die aanval in de afdaling of die koppeltijdrit met Sagan, ik vind dat gewoon mooi.
Als we het over saai hebben dan kom ik toch bij de eeuwige volger Quintana uit.

Ik snap de frustratie van sommige dat SKY te sterk is ook wel en dat het daardoor saai wordt maar je kunt gewoon niet 21 dagen erin vliegen als een nieuweling, zou een prachtige Tour worden maar niemand doet dat, zelfs Sagan niet.
9 juli 2017 20:04
Froome heeft dat 100% gezien, kwam letterlijk in beeld dat Aru versnelde en Froome daar recht naar keek.
9 juli 2017 20:37
Tuurlijk heeft Froome dat gezien dat Aru weg reed terwijl hij pech had. Als er iemand anders pech heeft wacht Froome niet en wacht hij helemaal niet op zijn concurrenten. Wat Froome nu vertelt is zever in zakjes.
9 juli 2017 20:44
@Pietertje, Froome is een klasbak en dat heeft hij vandaag op verschillende fronten laten zien (mentaal en sportief). Een mooie renner met eigen stijl.
9 juli 2017 20:46
@Bergje over: Froome zijn stijl is niet om aan te zien.
9 juli 2017 20:46
Dat tegen Aru aanrijden vind ik net wat te toevallig qua timing en tel daarbij op dat het onwaarschijnlijk is dat hij echt niet heeft gezien dat Aru demareerde. Dat Froome even later excuses maakt kan net zo goed een besef zijn dat het beter is om te doen alsof het per ongeluk ging. En uiteraard had Aru de pech van Froome opgemerkt en als moment gekozen om te versnellen.
9 juli 2017 21:01
Die tinkov is ook lekker bezig op twitter. Blij dat die gek uit beeld is verdwenen!
9 juli 2017 21:06
Als iemand pech heeft of valt, zie ik niet goed in waarom er niet mag doorgereden of aangevallen worden. Als Van Avermaet volgend jaar in de hel van Parijs-Roubaix een mechanisch probleem heeft, gaan we met zijn allen wachten. Ok ? Ik bedoel zoiets doet zich enkel voor in rondes, niet in eendagswedstrijden. Daarom zijn eendagswedstrijden ook veel minder voorspelbaar.
9 juli 2017 21:45
Quote:

ChefSpijker - 9 juli 2017 om 19:41

Froome stak z’n hand op en toen moest Aru zich langs allerlei mensen wurmen om zo snel mogelijk proberen weg te rijden. Leek me wel een duidelijk signaal dat Aru aan ging omdat Froome pech had.


Een mechanisch probleem hoeft absoluut geen pech te zijn.
9 juli 2017 21:48
Je zegt twee verschillende dingen. Eerst heb je over aanvallen, daarna over wachten. Aanvallen om andermans pech uit te buiten is in mijn ogen verwerpelijk. Er zijn geen regels voor, maar vrienden zal hij er niet mee maken en de tour is nog lang voor Aru.
9 juli 2017 22:34
Froompie is een gewiekst man, slim gezegd allemaal, maar ik geloof er weinig van.
9 juli 2017 23:20
Tuurlijk had Aru door dat Froome pech of een defect had en tuurlijk had Froome door dat Aru aanviel. Daarom was Froome ook lichtelijk in paniek. Toen hij merkte dat Porte en co hadden gemaand tot wachten en de Astana's meewerkten met Froome in de achtervolging op Bardet, heeft Froome besloten niks in de media erover te roepen. Froome werkte op zijn beurt ook mee met Astana en bood zo mede de kans aan de Astana renners Fuglsang en Aru de rit konden winnen. Aru heeft toen ook maar besloten dat duwtje niet groter te maken dan het is. Daar kun je enkel respect voor hebben lijkt me. Opgelost als twee volwassen mensen die nog twee weken op de fiets tegen elkaar willen strijden. Het toont voor mij hoe een groot kampioen Froome eigenlijk wel niet is. Hij is altijd correct tegen de media, lijkt weinig tot geen vijanden te hebben in het peloton en koerst aanvallend en doet onverwachte dingen. We mogen de klasse van Froome wat meer op waarde schatten.
9 juli 2017 23:20
Zo paniekerig als Froome om hulp riep, duid aan dat hij wel degelijk wist dat Aru al in de aanval was gegaan. Normaliter is het niet onredelijk er op te vertrouwen dat zo'n groep er niet ineens vandoor gaat als jij even een fietswissel moet ondergaan. Dan ga je niet zo paniekerig gehaast zwaaien naar je ploegwagen ergens achter je.
9 juli 2017 23:28
Het is maar goed dat Froome niet Pinokkio is, zijn neus zou in zijn spaken zitten... waarom al die sportiviteit van zijn concurrenten? In de Dauphine bewees hij zelf al niet buitengewoon sportief te zijn....
10 juli 2017 00:04
”I didn't know Froome had had a mechanical. When I found out, I stopped,” Aru told Italian television afterward.
Aru zat in het wiel van Froome, Zag z'n hand omhoog gaan en ging ernaast rijden . Keek nog eens goed en vloog er voorbij
http://www.cyclingnews.com/news/tour-de-france-aru-claims-he-did-not-see-froome-before-attacking/
10 juli 2017 00:16
Sebas en Pietertje, geheel met jullie eens. Froome krijgt ten onrechte emmers pis over zich heen, de man is nauwelijks iets te verwijten.

Nou, een dingetje dan... hij zit wel echt extreem, extreem lelijk op zijn fiets. Dat is gewoon niet meer normaal. Maar efficiënt blijkt het iedere koers weer, te zijn.
10 juli 2017 00:16
Liegen vind ik toch wel een van de meest verwerpelijke kantjes van de mens. En hier worden we met z'n allen belogen alsof het niets is. Gaat er nu echt niemand zeggen "meneer Froome, ik weet u leeft op een andere planeer maar dit kunnen we niet ernstig nemen."

Om te reageren moet je ingelogd zijn.