Froome wist niet dat Aru aanviel tijdens pechmoment
foto: ASO
zondag 9 juli 2017 om 19:24

Froome wist niet dat Aru aanviel tijdens pechmoment

Chris Froome heeft de koninginnenrit van de Tour de France overleefd. De Brit van Sky staat nog steeds in het geel, maar zag onder andere ploeggenoot Geraint Thomas en zijn grootste uitdager Richie Porte uitvallen. “Niemand wil een hoofdrolspeler op zo’n manier zien afstappen. Zijn val was verschrikkelijk”, vertelde Froome na afloop.

Onderweg gebeurde ontzettend veel. Zo kende Froome mechanische problemen op de slotklim van de Mont du Chat een probleem en moest hij van fiets wisselen. Precies toen viel Fabio Aru aan. “Ik was mij daar niet van bewust”, zegt Froome. “Ik hoorde het pas toen journalisten het vertelden aan de finish. Wat ik begrepen heb is dat Richie mijn rivalen heeft verteld dat het niet het moment was om aan te vallen. Daar wil ik Richie en de hele groep voor bedanken dat ze daar geen voordeel uit gehaald hebben.”

“Toen ik daarna Aru’s arm raakte, was dat geen vergelding. Het was niet met opzet”, geeft de Sky-kopman aan. “Ik zei gisteren dat het klassement op z’n kop zou gaan en dat ging het ook. Er zijn niet langer tien jongen in één minuut van elkaar. Het was een brute dag.”

Overigens liep Froome vroeg weg uit de persconferentie, omdat er volgens hem dezelfde vragen werden gesteld over het Aru-incident.

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
10 juli 2017 00:44
allemaal niet belangrijk vind ik dit onderwerp
Thomas, Majka, Porte weg klassement
Sky brengt het nu al drie keer terug (is de sterkste ploeg, vind ik een vaststelling)
sagan al naar huis samen met Cavendish en Démare

het is me het tourtje wel dit jaar
10 juli 2017 00:49
Volgens mij wist hij dat prima en is dit weer een voorbeeld van uitgekiende (en slimme) PR.
10 juli 2017 00:52
En ook Aru is een snuggere want die moest uiteraard even nagaan of het misschien zo'n Valverde - achtig gekloot zou worden in die waaierrit destijds. Daarna luisteren op het moment dat het je uitkomt (geen hulp, Froome snel weer op gang) en straks met een schoon geweten weer loeren en aanvallen.

Het zijn goede tegenstanders die 2
10 juli 2017 09:21
Dat Froome hierover liegt staat voor mij als een paal boven water. Maar dat neemt niet weg dat hij dit heel goed heeft opgelost (echt als een gentlemen) Om de zaak niet verder op te blazen is het in mijn ogen het slimst om te zeggen ik heb het niet gezien.
Ik vindt Froome echt een heer zoals hij problemen op de fiets aangaat en oplost. En ik snap al helemaal niet dat hij bakken met stront over zich heen krijgt gestort.
Wat ik overigens niet begrijp is waarom Aru zijn benen stil hield nadat hij was weggesprongen.
Een mechanisch probleem is een team issue (mecanicien of wat dan ook) En waarom de rest van de klassementsmannen hem maande tot wachtten.
Ik heb mij ook zo vreselijk geïrriteerd aan die jankerd van Schleck toen Contador wegreed in de tour, toen Schleck misschakelde.
Ik moet wel toegeven dat het niet helemaal netjes er uit ziet zoals Aru het deed, maar koers is koers. En in een klassieker (1 dags wedstrijd) had niemand hier een woord over vuil gemaakt.

Froome zit idd verschrikkelijk lelijk op zijn fiets, iemand (ik weet niet meer wie) die zei een keer "het lijkt wel een fietsende wandelende tak" En dat vond ik een heel treffende uitspraak.
Maar het is voor hem heel erg effecient.
10 juli 2017 22:37
edit redactie: geen onzin svp

Om te reageren moet je ingelogd zijn.