Fuglsang: “We hebben een gigantische fout gemaakt”

zondag 21 april 2019 om 19:11

Jakob Fuglsang steekt de hand in eigen boezem dat hij en Julian Alaphilippe niet konden strijden om de winst in de Amstel Gold Race. De koplopers keken te veel naar elkaar even gaven zo in de laatste 300 meter de zege uit handen. Daar ging Mathieu van der Poel mee aan de haal. “Ik vind nog steeds dat we een gigantische fout hebben gemaakt”, zegt Fuglsang na afloop tegen WielerFlits. “Ik denk dat ik de sterkste was.”

“Ik kon met nog vijf kilometer te gaan niet geloven dat ze nog terug zouden komen. De informatie die ik kreeg via de radio was dat Kwiatkowski en de rest te ver weg waren, dus de opdracht van de ploegleiding was om niet meer op kop te komen”, zegt Fuglsang. “Ik zei toen: oké, maar dan moeten jullie mij wel blijven updaten over het verschil.”

“En toen wist opeens Kwiatkowski het gat te dichten en hij trok door. Toen zag ik een paar schaduwen achter ons, dus ik keek om en zag die gasten aan komen”, aldus de Deense kopman van Astana, die in de sprint nog derde werd. Daar kan hij tevreden mee zijn. “Maar ik vind nog steeds dat we een gigantische fout hebben gemaakt. Of de tactiek was fout om het te riskeren, omdat het eigenlijk een veilige zege of tweede plaats was. Om zo te gokken was een beetje riskant, denk ik.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.