Gaat Egan Bernal dit jaar toch naar de Tour de France? “Eerst de balans opmaken”
In de Ronde van Catalonië leek de oude Egan Bernal weer terug - foto: Cor Vos
dinsdag 26 maart 2024 om 16:52

Gaat Egan Bernal dit jaar toch naar de Tour de France? “Eerst de balans opmaken”

Het heeft twee jaar geduurd, maar Egan Bernal koerst na zijn horrorcrash en daaropvolgende revalidatie weer ouderwets van voren. Na toptienklasseringen in de Tour Colombia, O Gran Camiño en Parijs-Nice eindigde hij afgelopen zondag knap als derde in de Ronde van Catalonië. De grote vraag is nu: trekt Bernal in juli naar de Tour de France?

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De ronderenner gaf vorig jaar al aan dat hij in 2024 sowieso werk maakt van de laatste grote ronde van het seizoen: de Vuelta a España. Maar een Tourdeelname lijkt, zeker met zijn laatste uitslagen in het achterhoofd, nu ook een serieuze optie. Cyclingweekly besloot ploegleider Zakkari Dempster aan de tand te voelen. “De ambitie van Egan ligt nog een stuk hoger dan enkel een derde plek in de Ronde van Catalonië.”

“Ik ben er zeker van dat hij zal terugkomen op een heel hoog niveau en competitiever zal zijn dan ooit tevoren. Hij wordt sterker en ik ben ervan overtuigd dat we nóg ambitieuzere doelen kunnen stellen. Het is wel belangrijk om nu geen stappen over te slaan, maar hij is ontzettend nuchter en bescheiden. Hij is al erg blij met hoe het nu allemaal loopt, en waar hij momenteel staat.”

Dempster sluit zeker niet uit dat we Bernal dit jaar aan de start zullen zien van de Tour de France. “We moeten eerst de balans opmaken en als performanceteam beslissen wat nu het beste voor hem is. Egan is een belangrijke renner en dus moeten we een goed gesprek voeren over wat nu het beste plan is, met als doel dat hij competitief kan zijn in de grootste wedstrijden. Wie weet gaat hij naar de Tour. Alles is mogelijk.”

Nog altijd in ontwikkeling
Bernal zelf sluit een Tourdeelname ook niet uit. “Maar het zal wel allemaal afhangen van het verdere verloop van mijn seizoen. Ik kan wel stellen dat een deel van mijn waarden hetzelfde zijn of zelfs beter dan voor mijn val. Ze zijn echter niet goed genoeg om te winnen, maar ik boek nog wel elke dag progressie”, klinkt het hoopvol.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.