Geen breuken voor Van der Poel, wel een ernstig gekneusde nek
foto: Orange Pictures / Sportfoto
donderdag 29 december 2016 om 18:17

Geen breuken voor Van der Poel, wel een ernstig gekneusde nek

Beobank-Corendon heeft een medische update gegeven over de toestand van Mathieu van der Poel. In het ziekenhuis werd een ernstig gekneusde nek vastgesteld. “Gelukkig heb ik geen breuken”, is de Nederlands kampioen optimistisch.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Niet buiten bewustzijn geweest
Na de val bleef Van der Poel enkele minuten roerloos liggen. “Ik kwam vol op mijn gezicht terecht en was even groggy. Ik voelde mijn aangezicht niet meer en moest even bekomen, maar het bewustzijn verloor ik nooit. Nu heb ik vooral last van mijn nek en mijn neus.” In het ziekenhuis bleek dat zijn nek de grootste klap heeft gehad. “Een scan van de nek- en halsstreek bracht geen breuken aan het licht”, licht teammanager Christoph Roodhooft toe. “Dat is positief. Mathieu mocht het ziekenhuis ook snel verlaten, met een zachte neksteun om de geblesseerde nek te ondersteunen.”

“Hoop het NK te halen”
De crosser moet in ieder geval de cross in Bredene van vrijdag aan zich voorbij laten gaan en ook de veldrit van Baal op Nieuwjaarsdag is onzeker. Een week later hoopt Van der Poel zijn rentree in het veld te maken. “Het is afwachten hoe de nek de komende dagen evolueert, maar ik hoop zeker tijdens het Nederlands kampioenschap weer van de partij te zijn”, besluit Van der Poel.

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
29 december 2016 18:19
Een ernstig gekneusde nek daar ben je ook wel even zoet mee. Hij is nog jong, hopen dat hij rustig terugkeert en vooral zijn rust pakt.
29 december 2016 18:26
@ Frits:
lees je reactie nog even na.

gelukkig niets gebroken. :)
29 december 2016 18:40
De foto zie er wel bemoedigend uit. Als je het bericht en de titel leest dan denk je dat op de IC zou moeten liggen.
29 december 2016 19:21
Op basis van de eerste berichten dacht ik ook even, oeff dat wordt slecht nieuws. Ik vind de diagnose nu meevallen. Hoop voor hem dat herstel voorspoedig zal gaan.
29 december 2016 19:29
Ik hoop dat hij met z'n begeleiding verstandig omgaat met z'n rentree. Het NK is nu ook weer niet zo belangrijk. Hij rijdt volgend jaar toch in de regenboogtrui.
Hij moet nog 15 jaar mee, dus een paar weken later terug aan de start maakt helemaal niets uit.
29 december 2016 19:32
Ja, met die nek zal hij toch moeten uitkijken en voldoende tijd moeten nemen om te herstellen.
29 december 2016 19:34
Ik zou zeggen: doe rustig aan, en richt je vanaf nu alleen nog op het WK.
29 december 2016 19:37
Schade valt gelukkig nog mee. Rustig aan doen en inderdaad focussen op het WK en de Superprestige!
29 december 2016 19:37
Was vandaag in Loenhout en stond vol op de valpartij van Mathieu te kijken. Hij was met Tom Meeusen in strijd om positie te houden, waardoor hij teveel risico moest nemen. Leek op een gewone val op zijn zij, maar toch op zijn nek dus. Mathieu bleef liggen totdat hij werd afgevoerd per brancard.
Over broederliefde gesproken. David van der Poel passeerde de plaats waar Mathieu lag en stopte direct met de wedstrijd om zijn broer te helpen.
29 december 2016 20:28
Als hij echt de beste is hoeft hij niet achterom te kijken en zal deze blessure de Koppi van Kapellen zeker niet tegenhouden !
29 december 2016 20:55
Romans, please! De Koppi...?
29 december 2016 21:03
haha, Coppi natuurlijk, zat ooit op een forum waar er een Koppi actief was, voila mijn kronkel.
29 december 2016 21:21
Heb de weg nog mee vrij gemaakt voor doorgang hulpverlening Matieu. Zag er naar mijn idee "levensbedreigend " (zeer ernstig) uit. Bij langskomst lag hij r laveloos bij. Vreemd dat hij r zo goed is vanaf gekomen. Gelukkig maar, ik ben n groot fan.
29 december 2016 21:57
Zonet de cross pas gezien. Zeer vreemde val van Mathieu op eigenlijk een totaal onschuldig heuveltje. Ja, tuurlijk, hij was enthousiast, maar zo tekeer gaan was ook nergens voor nodig.

Gelukkig lijkt het allemaal nog mee te vallen. Voor hetzelfde geld knakt zijn sleutelbeen en is het seizoen voorbij. Nu hopelijk snel weer terug. Hup Matje hup.
29 december 2016 22:10
Met een sleutelbeen had hij minder schade gehad vermoed ik, dit kan heel, heel lang duren en ik spreek uit ervaring. Overigens vraag ik me af: een CT-scan of een MRI; alleen op de laatste kun je wat zien. Bij mij zagen ze op de CT-scan niks, noppes, nada (gebeurt op de eerste hulp, globale scan voor de nek en halsstreek) en mocht ik met de brace naar huis. Na 2 weken helse pijn ben ik toch teruggegaan, MRI-gedaan en loop nu (na een niet risicoloze-operatie) met 2 titanium tussenwervelschijven in mijn nek. Dit gaat wel even duren vrees ik...
29 december 2016 22:16
@vinnie
Ja, ik geloof zeker dat dit complex kán zijn, maar ik ging enkel af op de signalen die nu worden uitgezonden. En die zijn al bij al vrij positief. Afwachten hoe het verder evolueert.
29 december 2016 22:55
Hij wordt wereldkampioen denk ik
30 december 2016 01:12
Ernstig gekneusd betekent:
Net niet gebroken..
Verrekte veel pijn..
Risico als je nogmaals valt...

Advies: rust pakken, niet koersen en trainen gericht op WK.
30 december 2016 07:45
Misselijkmakend, ik werd er echt niet goed van.
Inderdaad, het risico bij een volgende val is nu een stuk groter.
Hoeveel is fietsen in december en januari je waard? NIET doen, lijkt me.
Na een kneuzing van mijn pols, brak ik m een paar weken later bij een onschuldig voorval. Je moet er niet aan de ken dat dit met een nek gebeurt...
30 december 2016 08:46
@rv
Koppi doet teveel aan Koppenberg denken, en daar was hij nu net verre van Coppi. Tot gisteren zou ik gezegd hebben; als hij zijn koppie erbij houdt, wie gaat hem dan op het WK nog kloppie... nu al heel wat minder zeker.
30 december 2016 10:44
Herstel bij topsporters is vaak wel onvergelijkbaar met herstel bij 'gewone' mensen. Uiteindelijk zal ie ook nog wel koersen nodig hebben om op 't WK echt op topniveau te zijn. Dus in elk geval proberen die twee World Cups te halen. Dan heeft ie ruim 2 weken 'rust'. Met ook een niet-topfitte Vd Haar kan dan zomaar Boom de Nederlandse titel pakken...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.