Geen breuken voor Viviani, Sky wijzigt plannen
foto: Sirotti
donderdag 12 maart 2015 om 20:14

Geen breuken voor Viviani, Sky wijzigt plannen

Elia Viviani heeft geen breuken opgelopen bij zijn valpartij in de slotkilometer tijdens Tirreno-Adriatico. De Italiaanse sprinter van Sky tikte op volle snelheid tegen het achterwiel van Mark Cavendish aan, waarna hij hard naar de grond ging. Scans hebben uitgewezen dat hij niks gebroken heeft, meldt de ploeg.

“Elia is behoorlijk gehavend en gekneusd”, vertelt ploegdokter Inigo Sarriegui. “Hij is hard gevallen. We hebben scans laten maken om te kijken of alles oké was, en dat werd bevestigd. Uiteraard heeft hij stukken huid verloren en zal het pijn gaan doen. Vanavond en vannacht zullen we hem in de gaten houden, voordat we morgen besluiten hoe we verder gaan.”

Ook ploegleider Dario Cioni benadrukt dat er niet te snel conclusies moeten worden getrokken. “Na de nacht zullen we hem beoordelen en kijken we hoe het zich ontwikkelt. Het plan was om morgen ook voor Elia te rijden, maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk. Misschien gaan we proberen om Salvatore (Puccio, red.) in de ontsnapping te hebben, omdat de etappe finisht in zijn thuisstad.”

Morgen wordt in Tirreno-Adriatico de derde etappe verreden. Dan wordt er 203 kilometer verreden tussen Cascina en Arezzo. Adriano Malori (Movistar) start in de leiderstrui.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
12 maart 2015 21:34
Hij staat de laatste dagen vooral op de foto op een manier die je liever niet hebt als renner. In de Strade Bianchi liep hij achter een achterwiel aan en vandaag reed hij tegen achterwiel aan.

Hopelijk gaat het herstel snel en kan hij in MSR starten met ambities?
12 maart 2015 21:40
Zo sneu voor hem, hij maakte net de stap ri de echte top, bij Sky. Gun hem een mooie revanche!
12 maart 2015 23:05
met het hoofd omlaag op het asfalt vreesde ik gezichtsbreuken, maar dit valt mee.
12 maart 2015 23:18
Viviani zal wellicht eerder de geschiedenis ingaan met die waanzinnig mooie foto (mag meedingen naar sportfoto van het jaar vind ik nu al) dan zijn palmares. En dat is een dik compliment voor de foto.

Voor de liefhebber > https://instagram.com/p/0Cq_XmOtA6/
13 maart 2015 09:13
Romains, aparte foto dat wel.
13 maart 2015 22:56
Dark horse voor aantal klassiekers; Forza!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.