Geen contractverlenging meer voor Wietse Bosmans

Door , woensdag 5 december 2018 om 15:20

foto: Photopress.be

Veldritprof Wietse Bosmans (27) ziet zijn contract bij Steylaerts-777 niet verlengd. De Kalmthoutenaar voelt zich bovendien overtraind en komt sowieso niet meer in competitie voor 1 januari. “Toch hoop ik nog op een kans om mijn carrière te herlanceren”, vertelt Bosmans aan WielerFlits.


Wietse Bosmans gold als een absoluut jeugdtalent. In het shirt van BKCP-Powerplus werd Bosmans onder meer twee keer Belgisch kampioen: in 2009 bij de junioren, in 2012 bij de beloften. Ook bij de U23 werd hij twee keer vice-wereldkampioen. Zowel in Koksijde (2012, tegen Van der Haar) als in Louisville (2013, achter Teunissen) moet hij het afleggen tegen een Nederlander.

Maar hij zou het als prof wel maken, dacht iedereen. Zijn ploegleider Christoph Roodhooft gaf in die periode meermaals aan dat Bosmans uitzonderlijk scoorde tijdens testen. Wat talent betreft, deed hij in die periode amper onder voor zijn ploegmaat Niels Albert.

Ziekte van Lyme
Toch slaagde Wietse er vooralsnog niet in dat talent om te zetten in prestaties. Al heeft dat deels te maken met fysieke problemen. Zo werd in 2014 de ziekte van Lyme vastgesteld. Voor Bosmans de start van jaren kommer en kwel. “Noem het gerust een rollercoaster”, aldus de Kalmhoutenaar. “Voortdurend vallen en opstaan. Maar de voorbije jaren kende ik altijd nog wel een aantal uitschieters. Zo behaalde ik vorig seizoen nog een aantal ereplaatsen in klassementscrossen. Maar dit jaar loopt het voor geen meter. Ik was einde contract en wilde presteren, terwijl ik eigenlijk beter wat rust had ingebouwd. Met als gevolg dat ik nu overtraind ben én ook met lege handen sta, want ik kreeg te horen dat er in 2019 geen plaats meer is bij mijn huidige team Steylaerts-777 (ook een team onder de vleugels van de broers Roodhooft, red).”

Bosmans heeft nu beslist om tot het eind van dit jaar uit competitie te blijven. “Mijn lichaam snakt naar rust. Dus wil ik sowieso een maand geen wedstrijden meer betwisten. Ondertussen hoop ik nog ergens een kans te krijgen om mijn carrière in 2019 te herlanceren. Ik won begin dit jaar nog de Kasteelcross in Zonnebeke. En deze zomer werd ik Belgisch kampioen marathon MTB. Aan die prestaties trek ik me op. Dat talent kan niet in rook opgegaan zijn.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

zipp404 6 december 2018 om 10:19

Toch een straffe gast, won vorig jaar de Raid Des Hautes Fagnes, met een “wheelie”.. een MTB marathon met 300 hm, 115 km. Misschien moet hij zich daar meer op richten? Hij lijkt mij namelijk steeds meer een diesel te worden, ook gezien zijn lichaamsbouw.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.