Geen Van der Poel en Alvarado, wel Brand en Vos in Amerikaanse cross-wereldbekers
foto: Cor Vos
maandag 4 oktober 2021 om 08:54

Geen Van der Poel en Alvarado, wel Brand en Vos in Amerikaanse cross-wereldbekers

De KNWU heeft bekendgemaakt welke Nederlandse veldrijders komende week aan de start staan in de wereldbekers van Waterloo, Fayetteville en Iowa. Europees kampioene Ceylin del Carmen Alvarado reist vanwege gezondheidsredenen niet af naar de Verenigde Staten. Wereldkampioen Mathieu van der Poel is na een druk weg- en mountainbikeseizoen nog niet beschikbaar.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Alvarado moest afgelopen weekend al de Superprestige Gieten aan zich voorbij laten gaan door een verstoord bloedbeeld. “Na een minder optreden in haar eerste veldrit afgelopen weekend (in Bredene, red.), heeft een verstoord bloedbeeld meer duidelijkheid gebracht over haar conditie. Daarom hebben we besloten om haar crosscampagne met een paar weken uit te stellen”, deelde haar ploeg in het weekend mee.

Van der Poel beëindigde zondag zijn wegseizoen met de derde plaats in Parijs-Roubaix, waar hij zijn debuut maakte. Het gaat nog wel even duren vooraleer hij terugkeert in de cross, vertelde de Nederlander na de kasseiklassieker. “Mijn hoofd staat nu niet naar de cross. Het is de bedoeling dat ik nu even op vakantie ga”, zei Van der Poel, die in de vorige crosswinter seizoen goed was voor tien overwinningen in veertien wedstrijden.

Brand en Vos verschijnen wel aan de start
Wel zijn wereldkampioene Lucinda Brand, dit weekend al winnares in Gieten en Marianne Vos direct na hun wegseizoen aanwezig bij de eerste drie Wereldbekercrossen van deze winter. De eerste Wereldbeker van het nieuwe crossseizoen staat voor zondag 10 oktober op de kalender in Waterloo. Woensdag 13 oktober volgt de veldrit van Fayetteville. De wedstrijd in Iowa City sluit het blokje Amerikaanse wereldbekerwedstrijden af op zondag 17 oktober.

Selectie elite-mannen
flag-nl Lars van der Haar
flag-nl Pim Ronhaar
flag-nl Ryan Kamp
flag-nl Corne van Kessel
flag-nl Gosse van der Meer

Selectie elite-vrouwen
flag-nl Denise Betsema
flag-nl Lucinda Brand
flag-nl Annemarie Worst
flag-nl Yara Kastelijn
flag-nl Fem van Empel
flag-nl Aniek van Alphen
flag-nl Marianne Vos
flag-nl Inge van der Heijden
flag-nl Manon Bakker
flag-nl Puck Pieterse
flag-nl Shirin van Anrooij
flag-nl Maud Kaptheijns

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.