Gemeente Koksijde officieel kandidaat om toe te treden tot hervormde Wereldbeker

Door , vrijdag 22 november 2019 om 15:50
Gemeente Koksijde officieel kandidaat om toe te treden tot hervormde Wereldbeker

©Cor Vos

Het is officieel. De gemeente Koksijde stelt zich kandidaat om toe te treden tot de vernieuwde Wereldbeker. “Met andere woorden, na dit jaar wordt de gemeente eigenaar van de Duinencross”, aldus Jan Deramoudt, voorzitter van de Veloclub, de voorbij vijftig jaar organisator van de wedstrijd.

Het stond op de agenda van de gemeenteraad en het is goedgekeurd: Koksijde is kandidaat om ook volgend jaar deel uit te maken van de – weliswaar hervormde – Wereldbeker veldrijden. Al zal de gemeente nog proberen te onderhandelen over de – financiële – voorwaarden.

“Maar”, zegt Jan Deramoudt, voorzitter van de organiserende Veloclub, “dat betekent meteen ook dat de gemeente eigenaar zal worden van de Duinencross. De Veloclub is niet bij machte om de nog zwaardere financiële lasten op te hoesten. Trouwens, ook de voorbije jaren konden we logistiek en financieel beroep doen op de gemeente. ”

City-marketing
Koksijde wil zich dus verder profileren in het veldrijden. “De Wereldbeker wordt nu in tien landen rechtstreeks uitgezonden. In het perspectief van city-marketing is dit belangrijk voor Koksijde. Ook al omdat de veldrit buiten het toeristische seizoen wordt georganiseerd. Vandaar de wensen om verder te doen.” Koksijde trad in 1996 toe tot de Wereldbeker en is uiteraard een gevestigde waarde in het regelmatigheidscriterium.

De Veloclub blijft wel bestaan. “Wij beschikken uiteraard over de knowhow en stellen ons ter beschikking van de gemeente”, aldus Deramoudt nog. “Daarnaast blijven we in september sowieso ook de Keizer der Junioren, een tweedaagse op de weg, organiseren.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

billi 23 november 2019 om 09:51

“Al zal de gemeente nog proberen te onderhandelen over de – financiële – voorwaarden.”

Dat zal niet lukken vrees ik, de tegenpartij (UCI en Flanders Classics) komen nogal autoritair over bij mij, en ‘hun wil is wet’ principe laat volgens mij weinig tot geen onderhandelingsruimte toe.

“De Veloclub is niet bij machte om de nog zwaardere financiële lasten op te hoesten.”
Dit was te verwachten, het gaat menig cross kapot maken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.