Georg Preidler per direct weg bij Groupama-FDJ na bekentenis
foto: Cor Vos
maandag 4 maart 2019 om 12:09

Georg Preidler per direct weg bij Groupama-FDJ na bekentenis

Georg Preidler is per direct weg bij zijn ploeg Groupama-FDJ, nadat hij had toegegeven dat bij hem bloed was afgenomen met als doel bloeddoping. Dat meldt de Franse WorldTour-ploeg in een statement. De Oostenrijker diende daarop zijn ontslag in, dat door ploegmanager Marc Madiot met onmiddellijke ingang werd geaccepteerd.

De ploeg werd gisteren op de hoogte gesteld door Preidler over zijn betrokkenheid bij de ‘Seefeld’-zaak. De Oostenrijker, die zich vorig seizoen bij de Franse ploeg voegde, gaf toe dat eind 2018 tweemaal bloed bij hem is afgenomen. Gezien de ernst van de feiten en omdat die haaks staan op de principes van de ploeg, accepteerde Madiot Preidlers ontslag meteen.

Groupama-FDJ betreurt ten diepste dit individuele vergrijp en werkt al samen met de betrokken instanties.” Zo werd al contact opgenomen met wielerbond UCI, het Franse centraal bureau voor de volksgezondheid OCLAESP (die de strijd tegen doping als een van haar hoofdtaken heeft), het Franse dopingagentschap AFDL en de MPCC om hen te informeren over de zaak.

“Voor Groupama-FDJ is ethiek altijd een van haar pijlers geweest. De ploeg blijft vastberaden om zulk individueel wangedrag te voorkomen. De ploeg betreurt de zaak, maar behoudt het vertrouwen in alle teamleden en blijft onvermurwbaar in termen van ethiek.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.