Geraint Thomas lijkt Giro-deelname uit te sluiten
foto: Sirotti
dinsdag 4 december 2018 om 17:51

Geraint Thomas lijkt Giro-deelname uit te sluiten

Geraint Thomas liet in oktober weten nog niks te hebben beslist over een eventuele deelname aan de Tour de France. De regerend Tourwinnaar neigt in een recent interview met de BBC echter naar de Franse ronde. Hierdoor lijkt een Giro-deelname onwaarschijnlijk.

Thomas gaf tijdens de presentatie van het Tourparcours nog aan een Giro-deelname niet uit te sluiten. De 32-jarige renner van Sky heeft nog wat goed te maken in de Italiaanse ronde, aangezien hij in 2017 na twee weken moest opgeven. Hij begon de ronde als kopman, maar kwam zwaar ten val in de bergetappe naar Blockhaus.

“Ik voel dat ik nog een rekening heb openstaan in de Giro, maar volgend jaar is misschien niet het juiste moment. Het zou ontzettend jammer zijn mocht ik in de Tour – als titelverdediger – niet over mijn beste vorm beschikken. Ik neig dan ook naar de Tour”, is Thomas duidelijk.

Chris Froome
De Welshman – die binnenkort de knoop zal doorhakken – zal het kopmanschap in de Tour moeten delen met Chris Froome, die voor zijn vijfde eindzege gaat. Thomas benadrukt nogmaals dat er geen problemen hoeven te ontstaan. “Zolang we niet tegen elkaar koersen, kunnen we het allebei goed doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.