maandag 5 februari 2018 om 10:23

Gerben de Knegt: “De kers op de taart ontbreekt”

Gerben de Knegt, bondscoach van de Nederlandse veldrijders, zit met een dubbel gevoel na het WK in Valkenburg van afgelopen weekend. Van tevoren had De Knegt getekend voor vijf medailles, maar het gemis van een gouden medaille geeft hem dit dubbele gevoel. “De kers op de taart ontbreekt, dit is een beetje een anticlimax “, vertelt hij aan WielerFlits.

Mathieu van der Poel
Met Mathieu van der Poel had de Nederlandse selectie de topfavoriet in de elite categorie bij de mannen. “Ik had het niet aan zien komen”, zegt de bondscoach over het mislopen van de gouden medaille. “Alles leek goed te zijn. De sfeer in de groep was goed, het hotel, alles was prima voor elkaar. Ook logistiek zijn er geen fouten gemaakt. Ziek was hij ook niet”, zegt De Knegt al zoekend naar een reden voor de teleurstellende prestatie. “Ik vind het wel knap dat hij op het laatst nog knokt voor die derde plek”, sluit de bondscoach positief af.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
5 februari 2018 10:33
Zie reactie van Wuyts op Sporza. Dat deze man niet onafhankelijk is was mij al langer bekend maar wordt nu wel heel duidelijk. Ook tijdens de uitzending van de belofte was het gedrag van Sporza niet erg professioneel.
5 februari 2018 10:36
Verklaar je nader.
5 februari 2018 10:45
Volgens mij waren ze redelijk sportief bij sporza. Wuyts tijdens de podiumceremonie bv: "de man van het seizoen blijft de man rechts".

Kom op jongens, het is voor de fans van matje (waaronder ik) super kut maar de Belgen waren heel redelijk in hun commentaar. De meeste Belgische fans tijdens de cross ook overigens, was een gezellige sfeer ondanks de kou en ik heb zelf geen onsportief biergooien gezien tijdens de wedstrijd (itt 2jaar geleden). Al kan het natuurlijk zijn dat er een paar uitzonderingen waren.
5 februari 2018 10:48
@ Steanlic
Kijk even op de site van Spotza naar de reactie van heden morgen.
5 februari 2018 10:54
Ah duidelijk, had k nog niet gezien. Ik dacht dat je op iets anders doelde. Linkje voor de rest: http://m.sporza.be/#!/snippet/5a775d3eb5a1be54418ef9fd
5 februari 2018 11:15
@jabo
Het is toch ook een dubieuze reactie van Papa VdP, of niet? In ieder geval zag hij er erg zuur uit toen hij de bewuste woorden sprak...Voor de rest een mooie cross.
5 februari 2018 11:27
Het zal aan mij liggen, maar ik hoorde geen kwalijke insinuatie in de woorden van Pa van der Poel. Ik dacht dat hij gewoon zinspeelde op de absolute topvorm van Van Aert.
5 februari 2018 11:33
Je kan Adrie zelden tot nooit betrappen of villeine of ondoordachte uitspraken. Uiteraard zat er teleurstelling in zijn woorden, maar hij constateert ook gewoon de feiten dat Mathieu eigenlijk niet zo slecht was, maar toch naar huis gereden wordt op minuten. Het zegt toch niets vreemds aan zijn opmerkingen? De hele koers zeiden we voor de buis maar 1 ding, met wat voor gemak van Aert vandaag rondrijdt, alsof het em geen moeite kost. Nou, dat was ook zo. Punt. Meer niet. Wuyts gooit juist olie op het vuur door er insinuaties van te maken, al vind ik dat persoonlijk altijd wel mooi, beetje vuur in een tweestrijd. Goed voor de kijkcijfers.
5 februari 2018 11:40
Wuyts is wel heel specifiek in hetgeen je zou kunnen lezen in de woorden van Adrie van der Poel. Blijkbaar gaan zijn gedachten meteen naar in het wereldje rondzingende verhalen?
5 februari 2018 11:44
Beide partijen spelen gevaarlijk spel met zulke opmerkingen over en weer.

Dat MvdP geen professionele trainer heeft verbaast mij wel overigens. Helemaal gezien het verleden van Papa. Volgens mij is Adrianus ook meerdere keren overtraind geraakt in zijn carriere.
5 februari 2018 11:50
Adri heeft niets verkeerd gezegd, hij zag een Wout rond rijden zoals in Bredene en was niet echt verast. Michel zijn uitspraken over Cortisone en de onbekwaamheid van C. Roodhooft waren totaal ongepast. Mathieu en de mensen er rond zullen wel weten wat het beste is voor hem, en daar hebben ze geen Licentiaat in de opvoedkunde voor nodig. Nuchter bekeken hebben we hetzelfde podium van 2014 bij de beloften. De verschillen zijn nu groter door de duur en de zwaarte van de wedstrijd.
5 februari 2018 12:03
Ik hoor Wuyts graag vertellen etc tijdens klassiekers, de Tour etc, maar naast de koers slaat hij toch wel vaker dan believe de bal mis.
Kijk maar naar extra time koers...daar lulde hij ook al maar wat vond ik.
Nu weer. Adrie doelde volgens mij enkel op het gemak waarmee Van Aert rondreed. Dat zag ook gewoon iedereen.
Een grove fout van Michel om er een cortisonenverhaal van te maken en afbreuk te doen aan Roodhooft.
Oké, Mathje mag wel stilaan een trainer onder de arm nemen. Da's het enige waar ik hem in volg wat dit betreft.
5 februari 2018 12:42
Wuyts geeft altijd vervelend commentaar en praat over dingen, waar hij geen verstand van heeft. Begint wat dat betreft op smeets te lijken. Hun naam is groter dan hun kennis.

En de vader van mathieu is nooit overtraind geweest, wat een onzin.
5 februari 2018 12:46
Quote:
En de vader van mathieu is nooit overtraind geweest, wat een onzin.

Je zou hem kunnen boeken, dan kan hij er zelf wat over vertellen.
5 februari 2018 12:48
Daarnaast: Adrie is juist diegene die hem zegt om goed en veel te rusten, terwijl Mathieu het liefst op de fiets springt. Vergeet ook niet dat er gisteren veel loopwerk in zat, heel veel, en dat is een kolfje naar de hand van Wout. Wordt vervolgd...
5 februari 2018 12:53
@doordrijver lb
Met een carriére als Adrie heb je natuurlijk absoluut geen trainer nodig, luisteren naar het lichaam, meer niet en Adrie was nooit overtraind, maakte wel trainingen van 300km maar zo gek krijgt ie zijn zoon niet.
Kinderen van toppers(kramer, max) worden vaak beter omdat ze waarschijnlijk veel eerder deskundig beginnen, jong geleerd.
En dat Wout zooo relaxed rondreed en later zei dat ie alles had gegeven is best opmerkelijk, niks meer of minder.
@vlek
Vraag me nog altijd af wat overtraind inhoudt, bij lopers was het vaak gebrek aan ijzer/bloedarmoede maar wie kwam ooit overtraind uit de tour of vuelta?i
5 februari 2018 13:16
Ben het met de meeste hier eens. Het is vooral Michel die wel heel specifiek interpreteert. Adri zegt zelfs dat ze zich er gemakkelijk bij neerzullen leggen. Alles voor de kijkcijfers natuurlijk... en Michel moet z'n eigen positie natuurlijk ook veiligstellen als expert. Dan moet je soms zulke uitspraken doen om "interessant" te blijven. Wat de waarheid ook is, het blijft prachtig dat de 2 echte hoofdrolspelers, Matje en Wout, de modder uitsluitend gebruiken om er doorheen te rijden.
5 februari 2018 13:29
Ik moet ook wel een beetje lachen om die planning van Wout. Hij was ook maar wat graag prominenter in beeld geweest de rest van het seizoen. Heeft Marhieu 1x op waarde geklopt in Bredene. In Namen reed MvdP al ziek rond, maar had de klasse zich hier niet achter te verschuilen. In Nommay had Wout nog de verzuchting"niets opgeschoten te zijn" richting WK.
Hij heeft geboft met de omstandigheden, dit was met al deze modder en het vele lopen het enige mogelijke parcours om Mathieu te kloppen en heeft dit met klasse aangegrepen. Was hier de verdiende kampioen, punt uit! Op ieder anders parcours zou er op zijn minst een tweestrijd tot de laatste ronde geweest zijn. Nu deugt er volgens Wuyts ineens niets van opbouw seizoen MvdP, die ons de hele winter getracteerd heeft op puur talent, flair en spelplezier. Gewoon zo doorgaan Mathieu en zoeken naar dingen in de aanpak om nog beter te worden.
5 februari 2018 14:45
Stenalic , ik zou ook liever het bier op drinken dan weg gooien (vind 3 euro aan de prijzige kant om het weg te gooien)
5 februari 2018 19:18
On-topic:

Analyse van De Knegt over het WK als geheel klopt als een bus. Alle categorieën een medaille was het hoogst haalbare*.

Richards was een nog grotere favoriet dan Mathieu. Alvarado pakt met zilver dan ook het hoogst haalbare
Nieuwenhuis was het hele seizoen op de sukkel maar werd wel steeds beter maar nog niet op niveau van Pidcock of Iserbyt. Bij falen van de eerste is zilver dan ook best mogelijke resultaat.
Bij de vrouwen zat het vanaf december al niet meer in om een goed resultaat te halen. Brand had een klein kansje en heeft dat gegrepen. Cant en Compton zijn legendes in het vrouwen veldrijden en voor beide was dit zo wat het perfecte parcours.


*afgezien van de junioren mannen daar weet ik te weinig van.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.