Gerben Thijssen maakt stappen door nieuwe aanpak: “Wil uitgroeien tot topsprinter”
Gerben Thijssen in de leiderstrui tijdens de Volta ao Algarve na zijn ritzege in de openingsetappe - foto: Cor Vos
dinsdag 19 maart 2024 om 17:28

Gerben Thijssen maakt stappen door nieuwe aanpak: “Wil uitgroeien tot topsprinter”

Interview Gerben Thijssen wil dit seizoen constanter presteren. Dat doet de 25-jarige Belg van Intermaché-Wanty met een andere trainer én nieuwe lead-out Adrien Petit. “Ik wil stappen maken en op alle niveaus mee gaan doen om de overwinning”, vertelde Thijssen na afloop van de Bredene Koksijde Classic voor de camera van WielerFlits.

Thijssen leek de heuvelzone in de Bredene Koksijde Classic eenvoudig te verteren en koerste zeer alert door telkens actief te zijn in de voorhoede van de koers. “Ik ben nog nooit zo goed over de hellingen gekomen. Ik toon dat ik meer dan gewoon een sprintertje ben en denk dat ik op veel mensen indruk heb gemaakt”, geeft de Belg aan.

Ondanks dat de sprinter stappen maakt en sterker wordt, is hij niet van plan de Jasper Philipsen-route te bewandelen om ook beter te worden in zwaardere wedstrijden als Parijs-Roubaix. “Ik moet realistisch zijn, ik ben erg rap en moet vooral daar in verbeteren.”

Gerben Thijssen schoot al twee keer raak dit jaar – foto: Cor Vos

De 25-jarige Genkenaar geeft aan dat hij een andere aanpak heeft in vergelijking met voorgaande jaren. “Ik heb een erg goede nieuwe trainer, hiervoor ook al, maar deze kent me ongelooflijk goed. En Adrien Petit (lead-out man) is echt een topkerel en durft te zeggen waar het erop staat. Hij durft me ook onder mijn voeten geven als het moet. We verstaan elkaar erg goed”, aldus Thijssen.

Doelen
Over zijn specifieke doelen is de snelle man erg duidelijk. “Proberen om zo veel mogelijk stappen te blijven maken, om uit te groeien tot een echte topsprinter. Ik wil consequent presteren en op elk niveau meedoen om de overwinning en laten zien dat ik vanaf de eerste rij durf te sprinten.”

“Ik heb de grote sprinters al man tegen man kunnen verslaan, maar wil er tijdens de grote afspraken vaker staan. Ik heb van die mannen nog niet gewonnen tijdens koersen als Parijs-Nice of een Ronde van Italië. Dat is iets om te verbeteren”, sluit de Belg af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.