Gesink en Vanmarcke speerpunten LottoNL-Jumbo in Canada

donderdag 10 september 2015 om 13:52
Gesink en Vanmarcke speerpunten LottoNL-Jumbo in Canada

Foto: Marcel Koch

LottoNL-Jumbo rekent vrijdag en zondag in Canada vooral op Robert Gesink en Sep Vanmarcke. Gesink heeft goede herinneringen aan de Canadese wedstrijden. Hij won in 2010 in Montréal en in 2013 in Québec.

Ploegleider Jan Boven verwacht geen makkelijke wedstrijd. “Beide koersen zijn WK-waardige omlopen, waardoor de wedstrijden een klassiek verloop kennen”, zegt hij op de site van de ploeg. “Het parcours is zo zwaar dat bijvoorbeeld Robert Gesink een Peter Sagan kan verslaan in een sprint, zoals twee jaar terug”, herinnert Boven zich.

De ploeg rekent met name op Gesink en Vanmarcke. “Robert heeft aangetoond dit werk aan te kunnen. Sep Vanmarcke heeft de laatste weken laten zien in vorm te zijn. Het echte plan maken we de dag van tevoren”, geeft Boven aan.

Robert Gesink is met ambitie naar Canada afgereid. “Ik ben iets eerder afgereisd naar Canada om een klein voordeeltje te pakken ten opzichte van mijn concurrenten”, aldus Gesink. “Ik kan me hier goed focussen op de koers. Toen ik in Quebec aankwam, had ik meteen het goede gevoel van de vorige keren weer te pakken. Ik heb in aanloop naar deze koers hard gewerkt en intensief getraind met Steven Kruijswijk. Na een fantastische Tour de France wil ik hier weer voor het hoogst haalbare gaan”,  kondigt hij aan.

Selectie LottoNL-Jumbo voor Québec (vrijdag) en Montréal (zondag)
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Wilco Kelderman
flag-nl Tom Leezer
flag-nl Barry Markus
flag-de Paul Martens
flag-be Sep Vanmarcke
flag-be Maarten Wynants

Dit artikel delen:

30 Reacties

krypton 10 september 2015 om 17:33

Barry Markus gaat mee om de maaltijd voor te bereiden ofzo? Die heeft hier toch echt niks te zoeken.

kelderfan 10 september 2015 om 19:05

Quote: Xistnc 10 september 2015 om 16:51 “Vanmarcke als bliksemafleider, hopelijk. Ik zie Gesink of Kelderman eerder podium rijden”.?

Huubi 10 september 2015 om 19:09

Markus kan hier toch gewoon 150 kilometer knechten? Dat is toch prima. Ja, TLJ heeft een te kleine selectie (volgens jaar starten ze volgens mij met drie renners meer) , maar dan nog kun je zo’n Markus gewoon inzetten. Anders kunjeook zeggen dat pak m beet Koen de Kort niets te zoeken heeft in de Vuelta, want die kan toch niet winnen

Gesink gaat hier scoren.

tetedelacourse 10 september 2015 om 20:15

Gesink in Canada is bijna een garantie op resultaten. Mooie koersen ook qua verloop trouwens.

xistnc 10 september 2015 om 20:20

Is dat sprintopwarmertje niet vanavond in Quebec? Kan me zoiets herinneren van de donderdagavond. Op de website zie ik zo gauw niets.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.