Gesink, Kelderman, Kruijswijk en Vos verkennen Olympische parcoursen
woensdag 30 september 2015 om 08:53

Gesink, Kelderman, Kruijswijk en Vos verkennen Olympische parcoursen

Bondscoach Jan Lammerts zal eind oktober de parcoursen van de Olympische wegrit en tijdrit in Rio gaan verkennen. Hij doet dit in het gezelschap van Robert Gesink, Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk, zo weet de Telegraaf.

Volgens de krant hebben Tom Dumoulin en Bauke Mollema de uitnodiging van de bondscoach naast zich neer gelegd. De wegrit vindt plaats op de openingsdag van de Olympische Spelen in 2016, op 6 augustus. Vier dagen later is de tijdrit aan de beurt. Beide parcours zouden naar verluidt geschikt zijn voor klimmers, iets wat de LottoNL-Jumborenners hopen uit te vinden. Op dit moment zou Nederland met vier renners in de wegrit en twee in de tijdrit mogen starten.

Daarnaast reizen zes vrouwen mee naar Brazilië: tweevoudig zilveren medaillewinnaar op het afgelopen WK Anna van der Breggen wordt vergezeld door Marianne Vos, Ellen van Dijk, Lucinda Brandt, Chantal Blaak en Annemiek van Vleuten. Ook de vrouwen hebben vier en twee virtuele startbewijzen.

RIDE Magazine
38 Reacties
Sorteer op:
30 september 2015 12:06
@hakkie
Ok, zie het nu. Had niet het hele stukje gelezen. Nee, ik schrijf Van Dijk en Vos niet af, maar Van der Breggen is op dit moment de grootste kans op succes.
30 september 2015 12:25
Hakkie! Welkom terug, mooi dat je er weer bent!

Dit parcours wordt natuurlijk smullen, met de scenery van Rio op de achtergrond een spannende koers voor klimmers.. Wow!

Mochten we inderdaad 4 man mee mogen nemen: Gesink, Mollema, Dumoulin en Kelderman lijkt mij eigenlijk niet minder dan volslagen logisch. Waarom je Poels zou meenemen, een man die nog nooit heeft laten zien afstand aan te kunnen.. Mij een raadsel.
30 september 2015 12:35
Kelderman heeft volgens mij ook nog nooit een finale gereden in een koers van 250+ km. Hij was mogelijk goed onderweg in Amstel, maar ook hij heeft nog niet bevestigd in het zware eendagswerk. Wat dat betreft is die laatste plaats nog geen uitgemaakte zaak voor Kelderman.
30 september 2015 12:43
Ok, maar Kelderman heeft zich in één jaar al meer in klassiekers bewezen dan Poels ooit heeft gedaan. Ik heb jaren bij Poels gehoord dat ie een klassiekerrenner was, en letterlijk nooit een uitslag gezien die dat staafde. Kelderman deed dit jaar meteen in de Canadese finales mee, was prima in de Ardennen, en reed vorig jaar toch al met de beteren mee in Lombardije.
30 september 2015 12:49
Kelderman zou evt ook Slagter kunnen zijn - eerder dan Kruijswijk of Poels, denk ik.

Maar Gesink-Mollema-Dumoulin-Kelderman lijkt me eigenlijk wel het meest voor de hand liggende kwartet.
30 september 2015 12:50
Hij heeft een goede stap gezet inderdaad, maar niets daarvan zal nu een selectie afdwingen of volslagen logisch maken. Een keuze voor een pure knecht als Kruijswijk valt bijvoorbeeld op dit moment ook prima te rechtvaardigen. Het zal aan Kelderman zijn om zijn selectie nog af te dwingen in de komende klassiekers. Datzelfde zou echter evengoed door Poels kunnen worden gedaan. Hij lijkt wat het wringen betreft toch ook een stap te hebben gezet.
30 september 2015 13:39
Kelderman heeft het zelf een beetje in de hand dan, als deze een topklassering in Lombardije rijdt samen met een andere Nederlander mag hij mee. ;)
30 september 2015 13:48
Ik hoop dat Slagtertje volgend jaar in de Ardennen weer tot leven komt, dan kun je eigenlijk niet om hem heen. Dat is meer een klassiekerrenner dan Kelderman. Die laatste zou ik wel meenemen voor de tijdrit, na Dumoulin waarschijnlijk de beste optie op zo'n parcours. Al vind ik Stef Clement wel redelijk gelijkwaardig.
30 september 2015 16:39
@Lyndalid
Ik ben ook weer terug...waar is mijn welkomstwoordje ?

Marianne Vos blijft nog even een mysterie. Ze doet voor haar doen een beetje geheimzinnig over volgend seizoen. Misschien dat ze tegen de bondscoach wat openhartiger is geweest omdat ze nu meegaat.
Als we met 4 mogen starten lijkt me Dumoulin de enige vaste keus voor TT en wegrit. Kelderman blijkt internationaal niet echt mee te tellen in de TT; misschien hebben we tegen die tijd wel een Stef Clement in bloedvorm en die zou dan op de weg een prima knecht kunnen zijn. Gesink, Mollema, Slagter en Poels mogen dan gaan koersen om de vierde plek ! Mogen de resultaten van het volgende seizoen ook nog een beetje meetellen?
30 september 2015 17:10
Gesink, Mollema, Slagter, Dumoulin en Kelderman lijken mij de grote kanshebbers voor de Oranje selectie. Dumoulin lijkt me vanwege de tijdrit mits fit een zekerheid. Die andere vier zullen dan voor de andere drie posities strijden.
30 september 2015 19:54
Bondscoach Jan Lammerts ...?

on: Jos van Emden voor de tijdrit zou ik mooi vinden.
30 september 2015 20:06
@sooike
De resultaten van volgend seizoen moeten meetellen, maar je zet Dumoulin zo al 100% zeker in de wegrit. Omdat hij niet bij LottoNL rijdt of zoiets? Welke eendagsresultaten heb ik gemist van hem t.o.v. Gesink of Mollema?
30 september 2015 20:10
@ tendam:
degenen die de tijdrit rijden moeten ook de wegrit rijden. ik kan me niet voorstellen dat je Dumoulin, zelfs uit vorm, thuislaat voor de tijdrit.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.