donderdag 19 juli 2018 om 20:22

Gesink: “Zit nog van alles in de hoge hoed en dat gaan we er allemaal uit toveren”

Robert Gesink kijkt met vertrouwen uit naar de rest van de Tour de France. De klimmer van LottoNL-Jumbo was onderdeel van het masterplan van zijn ploeg en hielp kopman Steven Kruijswijk in de beginfase van de rit. “Dit plan was tot in de puntjes uitgedacht, alleen was het helaas net een paar kilometer te lang”, vertelt hij aan WielerFlits.

De ploeg verloor vandaag wel sprinter Dylan Groenewegen, eerder deze Ronde van Frankrijk goed voor twee ritzeges. “We staan er nog altijd heel goed voor met Primož Roglič en Steven. Hij heeft vandaag laten zien dat hij heel erg goed in orde is. Er zit nog van alles in die grote hoge hoed en dat gaan we er allemaal uit toveren”, klinkt Gesink barstens vol zelfvertrouwen.

Meer video’s zien uit de flag-fr Tour de France?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

“Het gaat het hele seizoen al goed en ik ben blij dat ik er hier een vervolg aan kan geven”, zegt Antwan Tolhoek. “Ik zou bij de jongens (in het peloton, red.) blijven vandaag en dat heb ik ook zo lang mogelijk gedaan. Toen ze op de Croix de Fer de laatste kilometers vol gas gaven, kon ik nog best wel lang mee. Alleen toen moest ik op den duur toch passen.”

“Alpe d’Huez was voor mij de eerste keer van deze kant. Ik zat echt naar de kloten, dus het was proberen boven te komen en genieten als ik een paar bekende mensen langs de weg zag, zoals mijn neefje.”

RIDE Magazine
39 Reacties
Sorteer op:
19 juli 2018 23:32
hij is echt verrekte goed bezig.
19 juli 2018 23:41
Hahaha Meesterplanner Robert G. de schrik van mensen zonder humor.
Ik geniet elke dag weer van deze man zijn nuchtere kijk op sport/werk :-)
19 juli 2018 23:43
@redactie vooraf bedacht masterplan ; ). Sarcasme
19 juli 2018 23:54
@Sooike
Nou ja zeg, dat zijn toch mooie woorden!
20 juli 2018 00:06
Ja, alleen bij Sky hebben ze betere knechten dan Gesink.
20 juli 2018 00:29
Ga salarissen nou niet vergelijken met die van voetballers. In NL alleen lopen er al 100 voetbalmiljonairs rond. In het wielerpeleton ook maar dan wereldwijd. Daarnaast is Gesink een modelprof, boegbeeld en een teamplayer. Zijn rol is de deze Tour bovendien nog niet uitgespeeld.
20 juli 2018 08:35
Mooi gekoerst, natuurlijk gesteund door het vertrouwen met 2 ritten op zak. Helaas dit keer zonder resultaat. Ben benieuwd wat Roglic nog kan.
20 juli 2018 09:39
Deze etappe zullen we allemaal nog lang onthouden. Wat hebben die gasten fantastisch gekoerst.
20 juli 2018 10:26
@assen denk je dat Gesink bij SKY een plaatsje in het C-team zou kunnen bemachtigen?
@sooike vond je Gesink nu echt zo indrukwekkend?
20 juli 2018 10:42
Als je Gesink met een voetballer zou willen vergelijken dat kan je dat beter met bv Ibrahim Afellay doen. Superjong al ontzettend goed, maar hun potentie niet weten waar te maken door hun blessures. Verschil is wel dat Gesink een sympathieke teamplayer is en dat Afellay regelmatig uit het team wordt gezet. Laatstgenoemde heeft overigens wel een hoger salaris.
20 juli 2018 10:47
@NLfietst
Misschien iets vaker kijken dan enkel deze 3 weken?
20 juli 2018 10:51
Gesink in zijn rol als knecht is heerlijk, wat een topper om als knecht te hebben rondfietsen.
20 juli 2018 11:30
Journalistiek puntje met betrekking tot vermelding Masterplan: in de geschreven tekst hoor je wel te vermelden dat Gesink dit met een knipoog zei.

Dat kan je uit de droge tekst van dit artikel namelijk niet opmaken. In een video is het duidelijk, maar de tekst is juist een woordelijk verslag van de video bedoeld voor mensen die de video niet kijken en dient dat dus te vermelden. Die kop als teaser oke, maar ergens moet duidelijk worden dat het een kwinkslag is en dat het juist niet gepland was. Kruijswijk ging mee omdat ie Valverde zag gaan en dacht dat die iets van plan zou zijn, aldus Kruissie zelf aan de finish.
20 juli 2018 12:49
Het lot heeft Kruijswijk teruggepakt, want hij ging er alleen vandoor in een rit waar je vluchtmakkers nodig hebt. Bovendien was het nog te vroeg in de ronde voor een geslaagde vlucht. Het lot wil ook dat Gesink een rit wint, en ik denk dat hij wel vier kansen heeft (Zeker Luchon en Laruns en een beetje Mende en Carcassonne). Calmejane kan hij dit keer hebben en Barguil ook.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.