Gevallen Richie Porte komt goed weg: “Paar schrammen”
foto: Cor Vos
woensdag 17 juli 2019 om 20:41

Gevallen Richie Porte komt goed weg: “Paar schrammen”

Update Richie Porte was een van de betrokkenen bij de omvangrijke valpartij in de elfde Touretappe. Na afloop vertelde de Australiër dat hij hard op zijn hoofd terecht was gekomen. Desalniettemin kon hij de koers vervolgen en kwam hij in het peloton over de streep.

“Ik ben hard op mijn hoofd gevallen, maar verder gaat het wel”, reageerde Porte na afloop van de etappe. Bij die valpartij waren ook onder anderen Niki Terpstra, die moest opgeven, en Portes ploegmaat Giulio Ciccone betrokken. “Giulio viel hard, hopelijk valt het voor hem mee.”

“Het was voor mij geen vervelende val. Hopelijk heeft het geen effect voor morgen. Hier en daar heb ik een paar schrammen”, aldus de kopman van Trek-Segafredo, die momenteel negentiende staat in het klassement op bijna vier minuten van gele trui Julian Alaphilippe.

Geen breuken voor Ciccone
Later reageerde ook Ciccone op de gebeurtenissen in de elfde Touretappe. “Ik had een beetje pech, ben hard gevallen. Maar ik ben opgelucht nu ik weet dat ik niks gebroken heb. Ik heb alleen wat pijn in mijn duim en mijn knie, maar ik ben oké. Morgen kan ik gewoon van start gaan. Morgen begint een andere Tour de France en gaan we zien of mijn gevoel goed is”, aldus de Italiaan die al twee dagen in de gele trui reed.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.