Gilbert neemt revanche in Parijs-Roubaix: “Dit is een enorme opluchting”
foto: Cor Vos
zondag 14 april 2019 om 17:40

Gilbert neemt revanche in Parijs-Roubaix: “Dit is een enorme opluchting”

De opluchting bij Philippe Gilbert na zijn overwinning in Parijs-Roubaix was groot. Na een teleurstellende Ronde van Vlaanderen boekt de 36-jarige routinier dit voorjaar alsnog een grote klassieke zege. “Dit is een enorme opluchting”, vertelde hij na afloop voor de camera van Sporza.

Door ziekte zat een goede prestatie in de Ronde van Vlaanderen er niet in. “Ik was enorm teleurgesteld na de Ronde. Ik was toen echt ziek de dag ervoor. Ik ben toch gestart, maar was volledig leeg. Dat deed mij veel pijn, want het was echt een doel. Ik had heel veel gewerkt voorafgaand aan deze periode. En opeens was alles weg”, blikt hij terug.

De afgelopen week hervond hij zichzelf in zijn woonplaats Monaco. “Daar heb ik in de bergen veel getraind. Dat doe ik het liefst. Ik denk dat mij dat goed heeft gedaan. Ik had het nodig om hard te trainen. De conditie kwam direct terug en daarmee ook het vertrouwen. Wanneer je die twee dingen hebt, kan je veel dingen doen.”

Gilbert startte met vertrouwen aan Parijs-Roubaix. “Ik was vandaag echt goed. Een langere ontsnapping is mijn favoriet. Ik heb de koers met een vroege aanval in mijn richting kunnen draaien. Uiteindelijk kwam het tot een man-tegen-man situatie en daar heb ik de meeste kans,” kijkt hij terug.

Hij dankt zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step. “Ik ben hier in deze ploeg gekomen om dit type koersen te winnen. Voordat ik hier kwam was ik meer een renner voor de Ardense koersen. Nu heb ik hier goed naartoe kunnen werken. Eerst heb ik met Patrick (Lefevere, red.) de Ronde gewonnen en nu Parijs-Roubaix. Daarom ben ik zo blij dat ik voor deze ploeg gekozen heb.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.