Gilbert past voor Milaan-San Remo en Ronde van Vlaanderen
Foto: Marcel Koch
dinsdag 15 maart 2016 om 17:22

Gilbert past voor Milaan-San Remo en Ronde van Vlaanderen

Philippe Gilbert doet zaterdag niet mee aan Milaan-San Remo. De renner van BMC gaf vorige week ziek op in Parijs-Nice en is onvoldoende hersteld. “Ik ben niet 100% en wil de andere klassiekers niet hypothekeren”, vertelt hij aan lacapitale.be.

Ook de Ronde van Vlaanderen rijdt Gilbert niet, maar dat heeft niets met zijn luchtweginfectie te maken. “Dat zijn we een tijdje geleden in de ploeg overeen gekomen.” Gilbert gaf eerder al aan te twijfelen over deelname aan Vlaanderens Mooiste.

Het afhaken voor Milaan-San Remo is wel een lelijke streep door de rekening. De Belg had die koers aangestipt als een van zijn hoofddoelen van het seizoen, maar na een zes uur lange training besloot hij gisteren na overleg met de medische staf om niet te starten. “Globaal voel ik me wel goed, maar de ademhalingstesten bewezen dat ik niet 100% ben. Als ik forceer, bestaat de kans dat ik de andere voorjaarsklassiekers in gevaar breng. Ik leg me dan ook neer bij het advies van de arts.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
15 maart 2016 17:32
Heel erg jammer ... Dan maar focussen op AGR
15 maart 2016 17:38
Is ook het enigste wat hij nog kan winnen van klassieker, voor de rest komt hij tekort om te winnen in het voorjaar
15 maart 2016 17:48
Dat wordt straks nog knechten voor Van Avermaet. Niet lang geleden waren de rollen omgekeerd. Pijnlijk voor Gilbert ongetwijfeld.
15 maart 2016 18:19
Gilbert is nog steeds perfect in staat om te winnen in Oudenaarde of in San Remo (Luik gaat vermoedelijk niet meer lukken), maar in zijn plaats zou ik er toch voor zorgen dat ik weg was bij BMC.

Ik heb het idee dat dit nooit een goed huwelijk is geweest, maar Gilbert zal wel een dermate hoog loon krijgen dat hij dat er dan maar bij neemt.

Misschien gewoon zijn carriere terug afsluiten bij FDJ.
15 maart 2016 18:24
Hypothekeren? Is dat spreektaal?
15 maart 2016 18:51
@ Turbopizza:
prachtig woord, volgens mij vlaams.
15 maart 2016 19:09
Kan hij niet beter met pensioen gaan?

Beetje platte reactie, maar eens een veel winnaar tegenwoordig komt het er niet meer uit... (Om welke reden dan ook.)
15 maart 2016 19:15
@kader
Phil wint nog steeds meer dan Greg op een normaal jaar.. misschien dit jaar eens anders dankzij een speciale Tirreno maar ben er nog niet zeker van.
Gilbert blijft een topcoureur met een goeie sprint!
Spijtig dat ze dat bij BMC steeds minder waarderen.
15 maart 2016 19:30
Gilbert weet ook dat hij nooit de kopman kan worden met een GvA in deze vorm. Hij zal zich moeten concentreren op de Waalse klassiekers.
15 maart 2016 20:35
Ik hoop dat Gilbert volgend seizoen kopman is bij een ploeg waar hij zelf zijn programma kan kiezen. Zou een extra dimensie toevoegen aan de strijd in Vlaanderen, waar de top toch al breed is.
15 maart 2016 20:51
Gilbert was nochtans goed in vorm voordat hij ging sukkelen, erg jammer. GvA is bijzonder sterk maar Gilbert gaat natuurlijk niet knechten, hij is daar het type niet voor en zal eerder de boel, bedoeld dan wel onbedoeld, in de war schoppen wanneer je hem als zodanig laat starten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.