Gilbert past voor Roubaix: “Richt me op Ardennen”
foto: Sirotti
dinsdag 4 april 2017 om 16:14

Gilbert past voor Roubaix: “Richt me op Ardennen”

De kogel is door de kerk. Philippe Gilbert rijdt komende zondag geen Parijs-Roubaix. Dat heeft Quick-Step Floors zojuist bekendgemaakt in een persbericht. “Zijn ervaring en kracht zijn erg behulpzaam in onze Ardennen-campagne”, laat Patrick Lefevere weten. Gilbert hervat competitie in de Brabantse Pijl.

Berusting
Gilbert gaf zondag na zijn zege in de Ronde van Vlaanderen direct aan ook na te denken over een deelname aan de Hel van het Noorden. Dinsdag komt hij daar na overleg met de ploegleiding op terug. “Roubaix trekt me enorm aan, maar ik zal er dit jaar niet starten”, vertelt Gilbert zelf. “Ik heb een rustperiode nodig en ga me daarna richten op de Ardennenklassiekers. Ik ga daar deel uitmaken van een erg sterk team, samen met Julian Alaphilippe en Daniel Martin. Daarnaast reed ik slechts eenmaal in Roubaix, een koers waarvoor je ervaring nodig hebt. Tom Boonen heeft alle steun nodig in zijn laatste poging. Een sterke ploeg is een belangrijke factor in Parijs-Roubaix en ik wens hem alle succes.”

RIDE Magazine
63 Reacties
Sorteer op:
4 april 2017 17:42
Ze zijn gewoon bang dat hij het feestje van Boonen vergalt, het feestje dat er toch niet komt.

Ik zie mensen hem trouwens favoriet voor de AGR aanwijzen maar die zijn kennelijk niet op de hoogte van het gewijzigde parcours.
4 april 2017 17:44
Is er al een reactie van Boonen? Ik neem aan dat hij zelf ook meebeslist wie op zijn feestje mogen komen?
4 april 2017 17:46
Het is een ijskoude Levevre redenering: Gilbert kan nog 4x scoren in de ardennen, maar als hij Parijs-Roubaix gaat rijden is het waarschijnlijk dat hij daarna is uitgepiert. Bovendien: mocht Gilbert parijs-roubaix winnen dan zal hij het fewest je van Boonen verstoren. (Want je kan niet verwachten van Gilbert dat hij gaat knechten, zit niet in de aard van het beestje.)
4 april 2017 17:58
Gilbert heeft al meermaals aangegeven te willen knechten in Boonen's laatste, Boonen wou hem er graag bij, dus de beslissing lijkt mij echt gewoon door de ploegleiding gemaakt. Gilbert die met z'n ervaring in de Waalse koersen de ideale wegkapitein is voor vriend Alaphilippe en co.
4 april 2017 18:03
@leegloper
Leuk dat Gilbert die droom koestert, maar QS staat natuurlijk niet in het teken van de monumentendroom van Gilbert. Roubaix is geen leerschool, en hij wordt dit jaar al 35. Als het heel erg meezit is hij nog twee jaar top. Dan gaat dat ene jaartje Roubaix echt geen gigantisch verschil maken hoor. En QS zou natuurlijk gek zijn om Gilbert in deze vorm een beetje te laten flierefluiten in Roubaix in aanloop naar de Ardennen.
4 april 2017 18:06
Gilbert in deze vorm had zeker voor winst meegedaan in Roubaix, maarja Lefevre wil maar een renner zien winnen en dat is Boonen.
Voor de Brabantsepijl is hij wel de grote favoriet, maar vrees dat hij in Luik toch te kort gaat komen tegen de klimmers als Valverde.
4 april 2017 18:14
Dat "alles op Boonen" hier op WF slaat nergens op. Terpstra is naast Boonen ook gewoon kopman. Gilbert is mede gehaald voor de ardennen en moet daar winnen
4 april 2017 18:18
@TykkeThor,
Het gaat mij erom dat Gilbert dat zelf zegt.
En hij zal niet flierefluiten, maar meedoen om de koers hard te maken voor Boonen en eventueel zelf te winnen. Natuurlijk zijn de kasseien richting Roubaix groter en met meer dan in Vlaanderen. Ook zijn er bijna geen heuvels en minder gootjes, maar er is wel vaak lang koers en dat ligt deze Gilbert als geen ander.
4 april 2017 18:20
Bovendien is Gilbert echt in topvorm. Herinner je je nog de vorige keer dat Gilbert in een ploeg zat die aan het eind van het jaar ermee stopt?
4 april 2017 18:27
Met Terpstra en Stybar (en Trentin) genoeg (schaduw)kopmannen me dunkt, en dus moet er ook in "knechten" geïnvesteerd worden, vandaar, in mijn ogen, een logische keuze. Een voetbalploeg met 10 Cristiano Ronaldo's draait ook niet, laat staan een ploeg van pseudo-vedetten in oranje t-shirt :-)
4 april 2017 18:50
De reacties hier zijn om te huilen. Alsof de ganse Quickstep ploeg en Lefevere op kop bewust Gilbert gaan achterhouden om toch maar Boonen te laten winnen. Lefevere is echt niet het type dat sentiment de bovenhand laat halen op ratio. Iets wat je over een groot deel van de posters hier niet kan stellen.
4 april 2017 18:50
@Tykkethor
'Roubaix is geen leerschool'
Waarom start Martinelli dan voor het eerst in Parijs-Roubaix? Lijkt me dat Gilbert zelfs op dit parcours toch wat sterker is dan die Italiaan.
Hoe je het draait of keert, Lefevere ziet zijn man die al zo veel geld heeft gekost liever winnen, dan knechten.
4 april 2017 19:18
Alles op Boonen. het lijkt wel op die basketballer met z'n triple doubles. Hij krijgt opeens alle ballen om het record te breken.
4 april 2017 19:18
Gilbert is ook gewoon gehaald voor heuvelklassiekers. Roubaix is wel iets anders dan RvV dus wie weet zou hij wel helemaal geen potten breken.
4 april 2017 19:37
Dus QS zet alles op Boonen. Leuk idee. Gun het Tommeke van harte. Maar gaat niet gebeuren.
4 april 2017 19:42
@flashke
Klein verschilletje is dat Martinelli 23 is en Gilbert 34. Van een Martinelli kun je dus nog veel profijt hebben in de toekomst. En dat Gilbert sterker zou zijn op dit parcours is nergens op gebaseerd. Zo werd Martinelli zesde in Parijs-Roubaix voor beloften in 2015. Voor de rest sluit ik me volledig aan bij die laatste zin. Gilbert zal heus wel wat leuks kunnen doen in Roubaix, maar is het risico simpelweg niet waard in aanloop naar de Ardennen als je mannen als De Clerq en Martinelli achter de hand hebt.
4 april 2017 19:42
@Flashke: Lefevere heeft zijn geld er alweer uit sinds zondag. Tuurlijk, hij moet Gilbert flink betalen, maar de Ronde op deze manier winnen was het waard.

Gilbert, Alahilipe en Martin, dan heb je een hoop troeven in handen om in de Ardennen nog meer te rapen. Dan kun je allerhande leuke tactieken proberen.
4 april 2017 20:25
Hier gaat Gilbert spijt van krijgen.... met zo'n vorm had hij meegedaan zondag. Het is goed weer, weinig wind.... betere omstandigheden gaat hij niet meer krijgen....
4 april 2017 20:26
Uiteraard kan Gilbert perfect kasseien aan, dat heeft hij 10 jaar terug al een paar keer bewezen in de Omloop het Volk.
4 april 2017 20:28
@Tykkethor
Natuurlijk weet ik ook dat de leeftijd hier doorslaggevend was, maar dan is je argument over een leerschool ongeldig.
4 april 2017 20:30
Quote:
Dat “alles op Boonen” hier op WF slaat nergens op. Terpstra is naast Boonen ook gewoon kopman. Gilbert is mede gehaald voor de ardennen en moet daar winnen


Terpstra staat echt niet naast Boonen in de pikorde. Je kan eventueel proberen beargumenteren dat hij er niet ver onder staat, maar naast.... no way.

En als je Alaphilippe en Martin hebt, dan ga je een Gilbert echt niet halen om kopman te spelen in LBL of WP. Allebei zijn die simpelweg beter dan Gilbert op die parcoursen, die gaat die wedstrijden echt geen 2e keer meer winnen.
4 april 2017 20:46
Die Alaphillipe is trouwens eng goed. Voor onze helden hoop ik dat hij geen grote ronde aankan.
4 april 2017 21:25
@Gebruikersnaam

Hij mag dan misschien niet op dezelfde hoogte in de pikorde staan, de kans dat Terpstra zondag op het podium staat lijkt mij op dit moment stukken groter.
-hetzelfde gaat op voor Lampaert
4 april 2017 21:56
De Amstel is slechts binnen anderhalve week, een koers die hem perfect ligt en zijn superconditie kan in anderhalve week niet weg zijn. Luik wordt uiteraard wel een pak moeilijker. Wat Roubaix betreft vrees ik dat hij een beetje te licht gebouwd is. Die kasseien liggen toch nog een pak slechter dan in Vlaanderen. De keuze van Lefevere is dus niet onlogisch.
4 april 2017 22:03
Wat het nieuwe parcours van de Amstel betreft, een Gilbert met deze vorm kan dit ook aan. Wegrijden op de Cauberg en zijn voorsprong behouden in de laatste lus of de sprint winnen van een klein groepje. In Luik kan hij ook een belangrijke tactische pion zijn, Allaphilippe bij de favorieten en Gilbert vooruit alleen of in een kopgroepje.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.