Gilbert past voor Roubaix: “Richt me op Ardennen”
foto: Sirotti
dinsdag 4 april 2017 om 16:14

Gilbert past voor Roubaix: “Richt me op Ardennen”

De kogel is door de kerk. Philippe Gilbert rijdt komende zondag geen Parijs-Roubaix. Dat heeft Quick-Step Floors zojuist bekendgemaakt in een persbericht. “Zijn ervaring en kracht zijn erg behulpzaam in onze Ardennen-campagne”, laat Patrick Lefevere weten. Gilbert hervat competitie in de Brabantse Pijl.

Berusting
Gilbert gaf zondag na zijn zege in de Ronde van Vlaanderen direct aan ook na te denken over een deelname aan de Hel van het Noorden. Dinsdag komt hij daar na overleg met de ploegleiding op terug. “Roubaix trekt me enorm aan, maar ik zal er dit jaar niet starten”, vertelt Gilbert zelf. “Ik heb een rustperiode nodig en ga me daarna richten op de Ardennenklassiekers. Ik ga daar deel uitmaken van een erg sterk team, samen met Julian Alaphilippe en Daniel Martin. Daarnaast reed ik slechts eenmaal in Roubaix, een koers waarvoor je ervaring nodig hebt. Tom Boonen heeft alle steun nodig in zijn laatste poging. Een sterke ploeg is een belangrijke factor in Parijs-Roubaix en ik wens hem alle succes.”

RIDE Magazine
63 Reacties
Sorteer op:
4 april 2017 22:08
Alles is zondag voor Boonen, dus niemand moet het proberen binnen Quick Step om Tom in de weg te rijden. Trouwens moest Terpstra toch eerder weg zijn zou Boonen er toch beter achter aan gaan, het is toch zijn laatste profkoers. Hopelijk rijdt Tom Boonen zondag voor één keer voor zichzelf en niet in functie van een ploegmaat.
4 april 2017 22:13
Als Boonen op 1 been/op 80%/als ie sowieso start Paris Roubaix kan winnen geldt precies hetzelfde voor Gilbert in Liege Bastogne Liege, de 1e 4 aankomers van afgelopen jaar kan ie allemaal al hebben in deze topvorm asl makkelijk voorbeeld. Met de wachtwachtpoeffers aankomen gaat hem echter niet worden.
4 april 2017 22:47
Niet echt onlogisch dat men alle ballen op Boonen zet toch? ;-)
Hij is in vorm, rijdt als de beste over kasseien en heeft een zeer grote winstkans.
4 april 2017 23:22
Kan het begrijpen vanuit de ploegleiding maar vind het toch spijtig dat Gilbert niet start in PR. Hij is in bloedvormen ik had hem graag zien dokkeren over de kasseien. Ik hoop dat hij in LBL nog voor de St. Nicholas ten strijde trekt en het elan weer terugbrengt in deze koers
Een 5e kassei is Tommeke gegund maar of hij dat weet te bewerkstelligen waag ik te betwijfelen.
5 april 2017 00:02
Agr zie ik Gilbert niet meer winnen. Met het huidige parcours is de Agr helaas nog meer een sprintwedstrijd geworden.
5 april 2017 07:25
Als men het aandurft vanaf de Brabante pijl ook te koersen zoals nu, heeft Gilbert heel wat meer kansen in de komende koersen. Maar dan gaat oa hij de knuppel wel in het hoenderhok moeten gooien.
5 april 2017 07:56
Je kunt niet alles rijden, ook niet als je goed bent.
Het is slim omdat (i) ongeluk met een grotere kans op de loer ligt in PR, (ii) hij meer kans heeft in Wallonie, (iii) het team betere mensen heeft voor PR.
5 april 2017 08:34
Ik denk dat Gilbert niet eens tot de favorieten van de Ardennenklassiekers zal behoren. In LBL is hij na zijn "wonderjaar" nooit verder dan een keertje zevende geworden.
De Gold Race is gezien het nieuwe parcours ook niet meer op zijn lijf geschreven. In deze vorm zou hij best leuk kunnen meedoen in Roubaix als je zag hoe hij op het vlakke reed de afgelopen weken.
5 april 2017 09:38
@Japsie,

Maar wie zegt dat Gilbert niet bezig is met een "wonderjaar" 2.0?
5 april 2017 10:31
Allaphilippe gaat zo godsgruwelijk goed zijn, dat Gilbert lekker mag gaan knechten. Zonde. Ik denk dat hij gewoon de beste is van de huidige QS-kasseienploeg
5 april 2017 10:56
@ Geraint. Kan hoor, maar dat vermoeden heb ik niet.
5 april 2017 11:50
En onder aan de streep wint Sergio Henao. Zelfs AGR zie ik hem in de nieuwe set up niet snel winnen.
5 april 2017 16:29
Ik mag hopen dat het niet zo'n tenenkrommende koers gaat worden als ooit eens met die 3 mapei's voorop. Persoonlijk vind ik dat Tommeke moet assisteren voor een Terpstra en/of andere betere man. Als hij aansprak wil maken moet hij maar ruimschoots van te voren aanvallen. Dat laatste zou ook weer nuttig kunnen zijn voor Terpstra.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.