Gilbert tot 2016 bij BMC Racing Team
dinsdag 9 juli 2013 om 22:47

Gilbert tot 2016 bij BMC Racing Team

Philippe Gilbert

foto: Sirotti

Philippe Gilbert heeft zijn contract bij BMC Racing Team verlengd tot en met 2016, meldt de ploeg op haar site. Algemeen manager Jim Ochowicz bevestigde dit nieuws na de tiende etappe van de Tour de France. De regerend wereldkampioen op de weg rijdt al sinds 2012 voor de Amerikaanse formatie.

Jim Ochowicz: ”We zijn blij om te bevestigen dat Philippe Gilbert zijn contract tot 2016 heeft verlengd. Na de Tour de France zal hij zich focussen op de eendagskoersen en zal hij zijn wereldtitel verdedigen in Italië. De toekomst biedt kansen voor ons en Philippe om zeges te grijpen in koersen die hem liggen.”

Gilbert zelf heeft nog niet alle doelen voor dit seizoen bereikt. ”Het belangrijkste zijn de klassiekers. Ik heb een sterk team om me heen, waardoor ik me vooral op die klassiekers op zal focussen. Eendagskoersen zijn mijn specialiteit, denk ik”, aldus de 31-jarige Waal. ”Op zeker is prolongatie van de wereldtitel een groot doel. Mijn belangrijkste doel is om de Tour in goede conditie te verlaten, en via de Vuelta steeds beter te worden voor het WK.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.