Gilbert verlaat ziekenhuis, hoopt dit seizoen nog te koersen
foto: Sirotti
zaterdag 28 juli 2018 om 14:16

Gilbert verlaat ziekenhuis, hoopt dit seizoen nog te koersen

Philippe Gilbert is vrijdag ontslagen uit het ziekenhuis van Herentals. De Belgische klassiekerspecialist – die in de Tour ten val kwam in de afdaling van de Col de Portet d’Aspet – spreekt op het digitale huis van zijn werkgever Quick-Step Floors de hoop uit dit seizoen nog te koersen.

De 36-jarige Waal reed in de etappe naar Bagnéres-de-Luchon op kop, toen hij ten val kwam in de afdaling van de Portet d’Aspet. Nadat hij iets teveel risico nam in de afzink, verloor hij in een bocht de controle over zijn fiets, waardoor hij tegen een muurtje aanreed en het ravijn indook.

Vervolgens werd er enkele minuten voor het ergste gevreesd, maar de Belg wist uiteindelijk met hulp van motards weer omhoog te klauteren. Aanvankelijk leek de schade mee te vallen, maar medisch onderzoek wees uit dat Gilbert bij de val zijn knieschijf heeft gebroken.

Gilbert mag de fiets vier weken niet aanraken. Toch hoop de Belg dit seizoen nog een rugnummer op te spelden. “Het is ongelofelijk hoeveel steun ik heb gehad van mijn fantastische supporters. Je beseft – zeker als het crescendo gaat – af en toe niet hoe belangrijk je fans zijn.”

“Het motiveert me om te vechten, en nog dit seizoen mijn comeback te maken”, zo besluit hij.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
28 juli 2018 14:39
Beterschap!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.