Giro 2017: Geen vervangers bij Bardiani-CSF voor betrapte renners
vrijdag 5 mei 2017 om 11:56

Giro 2017: Geen vervangers bij Bardiani-CSF voor betrapte renners

Bardiani-CSF zal vandaag gewoon van start gaan in de Giro d’Italia, ondanks de positieve testen van Nicolas Ruffoni en Stefano Pirazzi. De Italiaanse ploeg kan echter geen vervangers meer oproepen en begint daardoor met zeven renners aan de wedstrijd.

Bij Bardiani-CSF zijn ze ondersteboven van het dopingnieuws. “We hoorden het pas kort voor de teampresentatie. RCS (wedstrijdorganisator, red.) heeft ons vervolgens niet gevraagd te vertrekken”, zegt perschef Paolo Barbieri tegen CyclingPro.net. “Wij voelen ons niet genoodzaakt te vertrekken, niet voordat de resultaten van de B-staal bekend zijn.”

“Dit is een fout van twee renner. De ploegleiding en de andere renners zijn in shock. Niemand anders is hierbij betrokken en het team heeft geen geschiedenis met doping”, aldus Barbieri. “De twee renners hebben vanochtend Sardinië verlaten.”

Wedstrijdorganisator RCS heeft besloten Bardiani-CSF niet uit de wedstrijd te zetten in afwachting van de analyse van de B-stalen.

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
5 mei 2017 12:01
Doodzonde dit.
Zolang de uitslag van de B-staal niet bekend is is doping nog niet bewezen, en is uit koers nemen van de hele ploeg niet mogelijk. Maar (zoals altijd in dit soort gevallen) het gaat uitdraaien op een positieve B-staal. En dan wordt de ploeg alsnog geschorst.
Elke dag dat de ploeg meerijdt is er één te veel ! Doping is een verantwoordelijkheid van het hele team, ook als leiding/collega's niet wisten dat de renners gebruikten.
5 mei 2017 12:04
Onzin, want wat nou als de B-staal negatief blijkt? Dan ga je een team uit de Giro halen waar eigenlijk niks gebeurd is. Daarnaast heeft een ploeg als Bardiani veel commerciële belangen bij een Giro en dus benadeel je de ploeg erg als je het onterecht uit de koers haalt. Vind deze beslissing de beste oplossing zolang je geen zekerheid hebt, ongeacht het nare ethische bijsmaakje.
5 mei 2017 12:05
Zit niet zo te janken. Het is maar doping.
5 mei 2017 12:09
One for Sorrow
Two for Joy
Three for a Girl
Four for a Boy
Five for Silver
Six for Gold
SEVEN FOR A SECRET NEVER TO BE TOLD
5 mei 2017 12:09
En nu hopen dat Bardiani meteen wint of een zware invloed heeft op het koersverloop, waarna de B-stalen positief zijn, zodat de Giro meteen verprutst kan worden door "wat als" discussies.

Waarom testen ze die B-stalen niet ineens om pas daarna naar buiten te komen met een definitieve schorsing?
5 mei 2017 12:12
Vind altijd lastig om een heel team te straffen voor wat een individu doet. Aan de andere kant zijn dit twee individuen wat aannemelijker maakt dat het team hiervan op de hoogte kan zijn.
Ook omdat je in het wielrennen, anders in bijvoorbeeld voetbal, vaak op een paar wedstrijden na je teamgenoten niet ziet, niet mee traint dus ook geen invloed op ze hebt.
5 mei 2017 12:14
Niet handig maar waarschijnlijk is het nodig om de ploeg te kunnen laten voortbestaan.

Nu ze het mogen kan ik niet anders dan hopen dat de storm snel gaat liggen en ze ergens weer een etappe meegrissen, hup Bardiani ! Ze hebben totaal geen ploeg om welke invloed dan maar ook uit te oefenen behalve vanuit de vlucht op etappes jagen, dus w h o c r e s uiteindelijk ? Net alsof we met Ruffoni en Pirazzi de as van het kwaad te pakken hadden ?
5 mei 2017 12:16
@Gebruikersnaam Dus volgens jou opzet zou je ook Ruffoni en Pirazzi niet voorwaardelijk straffen tot de B-staal getest is ? Dat zou ook niet logisch zijn..
5 mei 2017 12:18
Jammer dat er geen vervangers meer mee mogen doen.
5 mei 2017 12:20
Twee man van dezelfde ploeg met hetzelfde middel en toevallig allebei gepakt zou wel heel toevallig zijn. (tenzij er echt gericht gecontroleerd is op deze twee omdat ze al op de radar stonden)
5 mei 2017 12:25
Gelukkig dat ze gewoon starten en in hoop dat we renners als Albanese, Ciccone, Rota & Andreeta veel in beeld gaan zien. De droom waar jonge knapen zoals deze vier zo hard voor gewerkt hebben mag nier verwoest worden door twee individuen die wellicht naast de pot gepiest hebben.
5 mei 2017 12:27
Waarom toevallig ? Ze kunnen dat toch gewoon samen hebben gedaan ?
5 mei 2017 12:32
@RV: Dat bedoelde ik ook, maar ik zou het wel heel toevallig vinden als zij de enige twee zijn binnen de ploeg.
5 mei 2017 12:38
Als alles correct is verlopen (geen gesjoemel met flesjes of vervuiling) Is de uitslag van de analyse van B-staal hetzelfde als bij de A-staal. De beide stalen zijn immers gelijk en de analyse wordt in hetzelfde laboratorium uitgevoerd. Daarom is de term 'contra-expertise' misleidend.
5 mei 2017 12:42
Ik hoop dat die andere jongens nu extra gemotiveerd zijn en er nog meer in gaan vliegen dan ze anders al gedaan zouden hebben.
5 mei 2017 12:43
@Verweggistan het kan ook nog zijn dat deze twee renners elkaar geholpen hebben aan de doping.
5 mei 2017 12:59
Dat is wat ik vermoed ja.
5 mei 2017 13:24
Ja dit is sowieso georganiseerd door de 2 renners in kwestie, om nog niet ploegleiding te noemen #jesuissavio
5 mei 2017 13:31
Ik hoop dat er nog een paar van die ploeg gepakt worden de komende week.
Dan houdt het misschien een keertje op. Misschien...
5 mei 2017 13:34
@lightphoenix: Wat SE zegt bedoel ik ook.
5 mei 2017 14:10
Dit zal in iedere sport een gezwel zijn wat niet uit te roeien is.
Er zal altijd een sporter zijn die denkt het niet zonder te kunnen
helaas .
5 mei 2017 14:34
Quote:
Bij Bardiani-CSF zijn ze ondersteboven van het dopingnieuws. “We hoorden het pas kort voor de teampresentatie.

Waarom pak je die renners dan nog mee op het podium? Nog even een bedragje aangeboden om de resultaten door een versnipperaar te halen? Als je weet dat je renner doping neemt en je bent daar ondersteboven van, pak je hem echt niet mee naar het startpodium waar hij bejubeld zal worden. Gun je ze dat?
5 mei 2017 15:04
@flashke: als je weet dat hij pakt, doe je dat gewoon ja. Als je weet dat hij gepakt ís, dan is het inderdaad vreemd om ze op het podium te zetten.
En belachelijk dat een organisatie dat toestaat, want zo is het bewuste oplichting; vooral de schijn ophouden, zodat er leuke plaatsje geschoten kunnen worden.
5 mei 2017 15:06
@flashke

Mijn gedachten exact. Wat doe je überhaupt nog het podium op te klimmen als ploeg. De gevolgen van meervoudige dopage bij een ploeg zijn bekend. Je weet dat het vrij snel internationaal nieuws gaat worden.

Het zaakje stinkt aan meer kanten dan alleen van de twee gepakten
5 mei 2017 15:26
Op zich begrijp ik dat wel. Volledig uitsluitsel heb je als ploeg nog niet, dus stuur je die gasten maar mee het podium op, tegen beter weten in.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.