‘Giro 2018 begint met drie dagen in Israël’
foto: LaPresse
zondag 9 juli 2017 om 14:31

‘Giro 2018 begint met drie dagen in Israël’

De Giro d’Italia start volgend jaar in Jeruzalem. Dat meldt Cycling Weekly. De Italiaanse ronde die dit jaar gewonnen werd door Tom Dumoulin begint volgens de website met een tijdrit in de Israëlische stad. Daarna volgen twee ritten in lijn, waarvan één finisht in Tel Aviv.

Het zou de eerste start van een grote ronde buiten Europa betekenen. Wel wordt verwacht dat organisator RCS na de drie dagen in Israël een extra rustdag inplant om de gehele karavaan weer naar Italiaanse te vervoeren. Voor het Grande Partenza in Jeruzalem wordt ongeveer 12 miljoen euro uitgetrokken.

Daarnaast wordt voorspeld dat de 101e Giro d’Italia eindigt in Rome. In het laatste weekend worden de Alpen aangedaan, waarna de coureurs met een hogesnelheidstrein naar de hoofdstad van Italië vervoerd worden voor de slotrit.

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
9 juli 2017 17:37
Een etappe van Tel Aviv en Jeruzalem lijkt me onvermijdelijk na afgelopen Giro.
9 juli 2017 17:46
Hulde voor de organisatie van de Giro. Starten in een stad die nog veel ouder is dan Rome, en rijden in de enige democratische rechtsstaat in het Midden-Oosten en omstreken.
9 juli 2017 18:25
Mean hout, woon jij in Turkije ?
9 juli 2017 18:44
Idioot. Hier moet echt een einde aan komen - dat je dus de start van een GC kan kopen. Je komt als Italiaanse stad niet meer aan bod omdat je moet concurreren met de rest van de wereld. Qua locatie ook opmerkelijk. Tour dalijk in Syrië of Iraq, de Vuelta in Darfur? Daar ben je als renner lekker mee dan.
9 juli 2017 19:47
Ik vindt t wel tof. En politieke correctheid is altijd gezien van ons westers oogpunt.
9 augustus 2017 10:47
Ik vind dit schitterend. Het wordt trouwens een koers van de drie grote monotheïstische godsdiensten, het is de bedoeling dat de paus de renners opwacht in Sicilië. Heel mooi dit ✡️
9 augustus 2017 18:55
Zijn er daar bergen of is alles vlak.
13 augustus 2017 19:56
Of het nu direct naar Israël moest wil ik niet gezegd hebben, maar ipv een Ronde van Italië, Frankrijk en Spanje zou ik het niet slecht vinden voor het wielrennen als er 3 rondes van Europa zouden georganiseerd worden per jaar, waarbij de organisatoren telkens een ronde kunnen uitstippelen over heel Europa. Zo krijg je meer variatie, minder voorspelbaar koersverloop, meer inkomsten,...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.