Giro 2019: Démare wil revanche na teleurstellend voorjaar
foto: LaPresse
vrijdag 10 mei 2019 om 14:26

Giro 2019: Démare wil revanche na teleurstellend voorjaar

Elia Viviani, Fernando Gaviria, Caleb Ewan, Pascal Ackermann… Het beloven leuke massasprints te worden in de Giro d’Italia. Maar wat kunnen we verwachten van Arnaud Démare, de sprintkopman van Groupama-FDJ? “Ik ben gebrand om te winnen, zeker na een teleurstellend voorjaar”, zo vertelde de Fransman op de persconferentie.

Démare heeft dit seizoen nog altijd niet gewonnen. En dat is opmerkelijk, aangezien hij jaarlijks goed is voor een aantal zeges. De Fransman is dan ook niet tevreden over zijn voorjaar. “Ik had vooral meer verwacht van de klassiekers”, aldus een zelfkritische Démare. “Daarom hoop ik in de Giro eindelijk weer te winnen.”

“Ik ben uit op revanche”, zo vertelt hij. De 27-jarige sprinter reed twee keer eerder de Italiaanse ronde, maar wist zowel in 2012 als 2016 geen etappe te winnen. “Ik heb echter voor de Giro gekozen omdat het parcours me goed ligt. Het Tourparcours ligt me toch wat minder.”

“Zoveel mogelijk etappes winnen”
Wanneer is Démare eigenlijk tevreden over zijn Giro? “We willen gewoon zoveel mogelijk etappes winnen”, is hij ambitieus. “We staan ook met een echte sprintersploeg aan het vertrek”, doelt de Fransman op zijn sprinttrein bestaande uit onder meer Nederlander Ramon Sinkeldam, Jacopo Guarnieri en Olivier Le Gac.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.