Giro 2019: Groupama-FDJ en Sinkeldam hopen op sprintzeges Démare

dinsdag 7 mei 2019 om 18:28
Giro 2019: Groupama-FDJ en Sinkeldam hopen op sprintzeges Démare

foto: Cor Vos

De laatste selecties voor de Giro d’Italia druppelen binnen. Groupama-FDJ heeft nu ook zijn acht namen op papier voor de Italiaanse ronde. Zeven waren er al bekend, maar de Australiër Miles Scotson mag nu ook definitief zijn koffers inpakken.

De Franse WorldTour-ploeg rekent met Ramon Sinkeldam op één Nederlander. De 30-jarige Zaandammer heeft als taak om sprintkopman Arnaud Démare zo goed mogelijk te piloteren in de vlakke etappes. De Franse sprinter reed al twee keer eerder de Giro d’Italia, maar winnen deed hij nog nooit.

Is het straks driemaal scheepsrecht voor de 27-jarige Démare? De kopman snakt in elk geval naar een overwinning, aangezien hij dit seizoen nog droog staat. De Fransman mag niet klagen over zijn sprinttrein, die naast Sinkeldam bestaat uit Jacopo Guarnieri, Ignatas Konovalovas, Olivier Le Gac, Tobias Ludvigsson en Scotson.

Toptalent Madouas 
Maar Groupama-FDJ vertrouwt niet alleen op Démare, gezien de aanwezigheid van de talentvolle Valentin Madouas. De nog altijd maar 22-jarige puncheur finishte recent nog als achtste in de Amstel Gold Race. Bovendien werd hij tweede in de Classic de l’Ardèche en de Royal Bernard Drome Classic.

Alleen EF Education First en Nippo-Vini Fantini-Faizanè moeten hun selecties nog bekendmaken.

Selectie flag-fr Groupama-FDJ voor flag-it Giro d’Italia (11 mei-2 juni)
flag-fr Arnaud Démare
flag-it Jacopo Guarnieri
flag-lt Ignatas Konovalovas
flag-se Tobias Ludvigsson
flag-fr Olivier Le Gac
flag-fr Valentin Madouas
flag-nl Ramon Sinkeldam
flag-au Miles Scotson


Giro 2019: Deelnemers

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.