Giro 2020: Giovanni Visconti geeft op met knieblessure
foto: Cor Vos
donderdag 22 oktober 2020 om 10:17

Giro 2020: Giovanni Visconti geeft op met knieblessure

Giovanni Visconti gaat niet meer van start in de achttiende etappe van de Giro d’Italia. De rasaanvaller van Vini Zabù-Brado-KTM kampt met een knieblessure, waardoor zijn ploeg heeft besloten hem uit koers te halen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Giovanni had de laatste dagen last van patellatendinopathie. Daar werd hij na de rit van gisteren nog aan geholpen, maar vanmorgen speelde de pijn weer op”, schrijft het Italiaanse ProTeam. “Zo veel dat hij niet eens van de trap kon lopen. Dat heeft ons doen besluiten om hem vandaag niet meer te laten starten.”

Patellatendinopathie, ook wel een springersknie, is de overbelasting van de pees en de aanhechting rondom de knie en de knieschijf.

Door de opgave van Visconti lijkt Ruben Guerreiro een vrijgeleide te krijgen in de strijd om de bergtrui. Visconti (148 punten) was de dichtste concurrent van Guerreiro (198 punten) in dat klassement. De nummer drie, die nu dus tweede wordt in dat nevenklassement, is Thomas De Gendt met 82 punten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.