Waaieretappe naar Brindisi snelste rit in lijn ooit in Giro d’Italia
foto: Cor Vos
vrijdag 9 oktober 2020 om 19:05

Waaieretappe naar Brindisi snelste rit in lijn ooit in Giro d’Italia

Update De zevende etappe van de Giro d’Italia is de snelste rit in lijn die ooit is verreden in de Italiaanse ronde. Het peloton verbrak het acht jaar oude record uit de etappe naar Veledago.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het peloton legde de etappe naar Brindisi over 143 kilometer, over een vrijwel vlakke route, af met een gemiddelde snelheid van 51,234 kilometer per uur. Daarmee werd sneller gekoerst dan in de achttiende rit van 2012, van San Vito Cadore naar Veledago, die in een tempo van 49,439 per uur werd afgewerkt.

Het is voor het eerst dat een etappe in de Ronde van Italië die met een gemiddelde van boven de 50 per uur zijn afgelegd – afgezien van tijdritten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.