Giro 2022: Filippo Fiorelli geeft op met darmproblemen
foto: Cor Vos
donderdag 12 mei 2022 om 09:00

Giro 2022: Filippo Fiorelli geeft op met darmproblemen

Filippo Fiorelli is uit de Ronde van Italië gestapt. De Italiaan ging nog wel van start in de vijfde etappe, maar gaf er tijdens de rit de brui aan. Fiorelli, een Siciliaan, moest op zijn eigen eiland opgeven vanwege darmproblemen, misselijkheid en ademhalingsmoeilijkheden, die hem vanaf kilometer één verzwakten. Dinsdag was hij ook al ten val gekomen.

“De Giro zo verlaten is echt een ongelooflijk spijtig”, zegt Fiorelli op de site van zijn ploeg, Bardiani-CSF-Faizanè. Hij kwam al vroeg in de vijfde etappe in de problemen. “Ik had grote verwachtingen. De hevige buikpijn en misselijkheid, gecombineerd met de gevolgen van mijn val van gisteren (dinsdag, red.) maakten het onmogelijk om terug te keren bij de groepen vooraan. Zelfs bergafwaarts had ik moeite door alle malaise.”

Fiorelli werd zondag, in de door Mark Cavendish gewonnen derde etappe, nog twaalfde in de massasprint. In aanloop naar de Giro d’Italia reed de renner van Bardiani-CSF-Faizanè onder andere naar twee derde plekken in de Giro di Sicilia. Hij is de vierde renner die opgeeft, na Jan Tratnik, Miguel Ángel López en Jakub Mareckzo.

Uitvallers

Etappe 3
Etappe 4
Etappe 5
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 15
Etappe 16
Etappe 17
Etappe 18
Etappe 19
Etappe 20
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.