Giro 2023: Ook Andrea Vendrame (AG2R Citroën) naar huis met corona
foto: Cor Vos
woensdag 17 mei 2023 om 09:52

Giro 2023: Ook Andrea Vendrame (AG2R Citroën) naar huis met corona

Nog een renner die moet opgeven wegens een coronabesmetting: Andrea Vendrame. De Italiaan van AG2R Citroën testte positief op het virus en zal niet aan de start verschijnen van de elfde etappe. Eerder deze ochtend waren er al opgaves van Stefano Gandin en Soudal Quick-Step-renners Jan Hirt, Mattia Cattaneo, Josef Černý en Louis Vervaeke.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vendrame begon nog wel goed aan de 106e Giro d’Italia, met top 10-klasseringen in de etappes naar Melfi en Salerno. In Salerno kwam hij vlak na de finish echter ook zwaar ten val. De Italiaanse sprinter kon de gevallen Mark Cavendish en diens fiets niet meer ontwijken en viel hard tegen de hekken.

Vervolgens werd de renner afgevoerd op een brancard, waardoor gevreesd werd voor een zware blessure. Het bleek een blessure aan zijn linkerschouder, waar een gewricht van zijn plek was geraakt. Daarnaast had hij meerdere wonden die gehecht moesten worden, maar Vendrame kon zijn weg ‘gewoon’ vervolgen.

Nu Vendrame echter het coronavirus onder de leden heeft, ziet hij geen andere uitweg dan om de Giro te verlaten. De Italiaan is – na Paul Lapeira – de tweede uitvaller van AG2R Citroën.

[cf_dropouts edition=”409″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.