Giro 2024: Renners Intermarché-Wanty rijden ook dit jaar in speciaal tenue
foto: Intermarché-Wanty
donderdag 2 mei 2024 om 10:47

Giro 2024: Renners Intermarché-Wanty rijden ook dit jaar in speciaal tenue

Intermarché-Wanty zal ook dit jaar niet in zijn klassieke uitrusting in de Giro d’Italia te zien zijn. De Belgische formatie heeft voor het derde jaar op rij besloten om het tenue aan te passen, om zo een belangrijke sponsor in het zonnetje te zetten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vini Fantini, een Italiaanse wijnproducent, is al enige tijd een van de belangrijkste sponsoren van Intermarché-Wanty. Om Vini Fantini te bedanken, koersen de renners van de ploeg de komende weken tijdens de Giro d’Italia in een speciaal tenue.

De outfit oogt – in vergelijking met het normale tenue – opvallend blauw. De formatie houdt verder wel vast aan de witte en gele kleurencombinatie. De belangrijke sponsoren – met Intermarché, Wanty en dus Vini Fantini – prijken pontificaal op het shirt. Vanavond bij de ploegenprestatie zal het tenue voor het eerst uitgebreid geshowed worden.

Girmay poseert in het speciale tenue – foto: Intermarché-Wanty

Intermarché-Wanty trekt met Biniam Girmay – die de eer had om het tenue voor het eerst aan te trekken – als kopman naar de Giro d’Italia. De Eritreeër zal worden uitgespeeld in de sprintetappes. De ploeg mikt zonder uitgesproken klassementsrenner in de selectie op dagsucces in de eerste grote ronde van 2024.

Vanuit Nederlands oogpunt is het uitkijken naar het groterondedebuut van Roel van Sintmaartensdijk, terwijl de Belg Dries De Pooter ook voor het eerst zijn opwachting zal maken in een koers over drie weken. De eveneens snelle Madis Mihkels, Adrien Petit, Dion Smith, Lilian Calmejane en Kevin Colleoni maken eveneens deel uit van de Giro-ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.