Giro 2024: UAE Emirates kleurt tenue roze ter viering van eindwinst Tadej Pogacar
foto: PISSEI
zondag 26 mei 2024 om 16:29

Giro 2024: UAE Emirates kleurt tenue roze ter viering van eindwinst Tadej Pogacar

UAE Emirates viert op de slotdag van de Giro d’Italia feest door de prestaties van hun kopman Tadej Pogačar. De Sloveen gaat met een zeer ruime voorsprong aan de leiding en is de officieuze winnaar van de ronde. Reden genoeg voor de ploeg om als team ook mee te delen in de feestelijke roze kleur van de leiderstrui. De tricots van de ploegmaats van Pogi hebben op de slotdag roze accenten. 

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het speciale tenue bestaat uit het normale tricot van de ploeg versierd met roze tinten. De mouwtjes en schouders van het witte tenue kleuren roze. Daarbij dragen de ploegmaats van de drager van de roze trui ook een bijpassende roze koersbroek. Waar de broek volledig roze is voor Pogačar, krijgen zijn ploegmaats ‘gewoon’ een zwarte broek met roze stiksels en logo’s.

De Sloveen zelf kleurt dus volledig roze. Eerder in de Giro was de outfit van de kopman van UAE Emirates vaak een onderwerp van gesprek. De broek wisselde tussen zwart, roze en de speciale editie in marrone. Op de slotdag kiest de gehele ploeg dus voor roze.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.