Giro d’Italia ontsnapt aan bomaanslag
maandag 12 mei 2014 om 11:23

Giro d’Italia ontsnapt aan bomaanslag

De politie in Dublin heeft gisteren een mogelijke bomaanslag in de stad weten te verijdelen, meldt de Irish Independent. De Ierse stad was gisteren de finishplaats van de tweede etappe in de Giro d’Italia.

Enkele uren voordat Marcel Kittel naar de zege sprintte, stuitte de politie op een bom. Een anonieme bron zegt tegen de krant: “Dit was een dodelijke, grote bom, die gereed was om te ontploffen. Als hij was afgegaan, had dat tot een enorme verwoesting geleid.”

De wielerwedstrijd bracht gisteren honderdduizenden mensen naar de straten van Dublin. Een 55-jarige man wordt in verband gebracht met de autobom, die geparkeerd stond bij een hotel net buiten de Ierse hoofdstad. Mogelijk zou de auto, waarin een melkbus stond gevuld met meer dan twintig kilo explosieve kunstmest, van daaruit naar het uiteindelijke doelwit gereden worden.

Volgens de krant zou de gearresteerde man nauwe banden hebben met de RIRA, een Ierse extremistische organisatie die streeft naar een Ierland zonder banden met het Verenigde Koninkrijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.