Geraint Thomas wilde iets proberen op slotklim: “Arensman deed het goed, maar had zelf de benen niet”
foto: Cor Vos
woensdag 22 mei 2024 om 17:53

Geraint Thomas wilde iets proberen op slotklim: “Arensman deed het goed, maar had zelf de benen niet”

Geraint Thomas eindigde als vierde in de zeventiende rit van de Giro d’Italia. De Britse klimmer van INEOS Grenadiers vertelde na afloop dat hij eigenlijk wilde aanvallen op de slotklim, maar de benen niet had. “Mijn aanval werd wel goed ingeleid door Thymen Arensman en mijn andere ploeggenoten”, vertelde Thomas aan CyclingProNet.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We probeerden in de finale een goed tempo op te leggen aan de rest van het uitgedunde peloton. Op die manier wilden we mijn aanval inleiden, maar uiteindelijk had ik de benen niet. Het was wel een goede dag voor het team. Thymen Arensman en de andere jongens deden het allemaal goed.”

Thomas heeft na rit zeventien nog steeds zich op de tweede plaats, hij volgt op slechts 22 seconden van Daniel Felipe Martínez. “Het gaat echt gelijk op tussen ons. Ik was ook blij toen hij het probeerde op de slotklim. We wilden ook allebei proberen mee te gaan met Tadej Pogacar op de klim, maar het ging gewoon niet. Dat is ook het verhaal van deze wedstrijd. Het is jammer dat Pog zo goed is”, sloot Thomas af met een glimlach.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.