Ben O’Connor heeft last van zijn longen: “Heb moeite met ademhalen”
foto: Cor Vos
woensdag 22 mei 2024 om 18:16

Ben O’Connor heeft last van zijn longen: “Heb moeite met ademhalen”

Ben O’Connor heeft geen al te goede dag gehad in de Giro d’Italia. De Australische klimmer moest al vroeg lossen op de slotklim en verloor weer wat tijd. Het podium lijkt dan ook steeds moeilijker te worden. “Ik heb al een aantal etappes last van mijn ademhaling”, vertelde O’Connor na afloop aan CyclingProNet.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was echt een heel zware dag vandaag. Dat kwam vooral door het weer. De afdalingen waren ook allemaal best tricky, je kon dus op geen enkel moment rust nemen. Op de slotklim ging het vervolgens snel verkeerd. Ik heb moeite om te ademhalen. Ik ben duidelijk ergens tegen aan het vechten, wat natuurlijk niet fijn is.”

O’Connor, die nog steeds wat aan het nahijgen en hoesten is in het interview, hoopt op beterschap. “Hopelijk kan ik de komende twee dagen (in wat minder zware etappes, red.) wat rusten en ben ik hersteld tegen zaterdag (wanneer er weer een zware bergrit op het menu staat, red.).”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.