Georg Steinhauser pakt eerste profzege: “Mijn Giro was eigenlijk al geslaagd na de koninginnenrit”
foto: Cor Vos
woensdag 22 mei 2024 om 17:27

Georg Steinhauser pakt eerste profzege: “Mijn Giro was eigenlijk al geslaagd na de koninginnenrit”

Georg Steinhauser soleerde in rit zeventien van de Giro d’Italia naar zijn eerste profzege. De Duitser kwam er eerder deze Giro al een keer dichtbij, maar op Passo Brocon lukte het wel. “Ik voelde dat ik de benen had om te winnen”, vertelde de 22-jarige Steinhauser in het flashinterview na afloop.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De renner van EF Education-EasyPost was al vroeg in de rit actief. Hij zat al mee in de eerste vroege vlucht, maar die werd vrij snel weer ingerekend.  “Dat was een vreemde situatie. Daarna kwam er echter weer een mogelijkheid om het te proberen, dus dat deed ik dan ook”, aldus Steinhauser, die uit een echte wielerfamilie komt. Zijn vader Tobias is oud-renner is en zijn tante had een tijdje een relatie had met Jan Ullrich.

“Na de koninginnenrit (waar Steinhauser derde werd, red.) had ik vertrouwen. Eigenlijk was ik toen al tevreden met mijn Giro, maar vandaag voelde ik dat ik weer de benen had om te winnen. Het is ongelooflijk dat het gelukt is. Onderweg kon ik aan niet veel denken, ik moest me echt concentreren. Ik wist dat ik vol moest gaan op de slotklim, want er zat een aanval van Tadej Pogacar aan te komen. Gelukkig deed hij dat pas laat.”

Breschel: “Dit bevestigt zijn talent”
Ook ploegleider Matti Breschel was bijzonder blij na afloop. Voor de camera van Eurosport ging hij dieper in op de ritzege van Steinhauser. “Het is heel emotioneel, dit is een heel belangrijke zege voor ons. Hier kwamen we voor. Het is etappe zeventien, maar we waren al zo dichtbij. We hebben al veel emoties gevoeld.”

“Ik ben heel blij en trots op hem”, ging Breschel verder. “Hij is een groot talent. Hij had het lastig in het begin van de Giro, want hij was hard gevallen in de Tour of the Alps. Hij herstelde, deed het rustig aan en kon zo terug naar zijn beste vorm. Hopelijk is het niet zijn laatste zege. Dit bevestigt in ieder geval zijn talent en is belangrijk voor zijn ontwikkeling.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.