Githa Michiels gaat met eigen MTB-ploeg richting Tokio 2021

zondag 22 november 2020 om 17:26
Githa Michiels gaat met eigen MTB-ploeg richting Tokio 2021

foto: Cor Vos (archief)

Mountainbikester Githa Michiels heeft een eigen mountainbikeploeg opgericht. Dat doet ze samen met haar partner Filip François, die ook haar trainer is. “Nu nog bescheiden door de omstandigheden, normaal met mij als enige renner. Maar op lange termijn hopen we een mooi project uit te bouwen met meerdere renners”, zegt ze tegen Mountainbike.be.

Michiels vertrok vanwege de coronacrisis bij een Spaanse UCI-ploeg, maar vond geen nieuw team. Daardoor besloot ze zelf een ploeg op te richten. “We waren al van plan om zelf iets op te starten, maar dachten dat pas na mijn carrière te doen. Het is nu door de omstandigheden in een stroomversnelling gekomen”, geeft ze aan. “België kan nog een mooie ploeg gebruiken.”

De 37-jarige Edegemse richt zich natuurlijk op de Olympische Spelen van Tokio komende zomer. “Ik kan me vooral focussen op mezelf”, zegt Michiels. “Het wordt een erg belangrijk jaar. Mijn ticket voor Tokio is al 99 procent zeker. Mijn tweede Spelen moeten dus het hoogtepunt worden van het jaar. Ik wil er alles uit persen. In Tokio de beste Githa zijn. Dit jaar heeft ons geleerd dat je elke kans moet grijpen.”

Michiels werd in 2016 in Rio de Janeiro 21ste op de olympische mountainbike-wedstrijd. Daarnaast werd ze negen keer Belgisch kampioen en in 2018 derde op het Europees kampioenschap.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.