Golazo zet streep door Cyclocross Masters in Waregem

dinsdag 14 september 2021 om 09:07
Golazo zet streep door Cyclocross Masters in Waregem

foto: Cor Vos

Deze veldritwinter geen traditionele, feestelijke afsluiting tijdens de Cyclocross Masters in Waregem. Organisator Golazo ziet niet langer brood in het concept. Ook de spectaculaire springwedstrijd verdwijnt daarmee, waar Tom Meeusen zich vrijwel jaarlijks tot onofficiële wereldkampioen kroonde. In 2020 sprong hij bij de laatste editie nog over 80 centimeter.

Toon Aerts won de laatste jaargang bij de mannen, begin 2020 en net voor de coronapandemie uitbrak. De afscheidnemende Helen Wyman mocht in haar laatste koers nog eens juichen bij de vrouwen. De Cyclocross Masters (geen UCI-cross) vond sinds 2013 plaats in Waregem, waar de veldrijders nog één keer alle capriolen uit hun benen schudden vooraleer ze op vakantie trokken.

Nu steeds meer crossers ook op de weg in actie komen, volgen na de veldritwinter geen vakanties. Die hebben plaatsgemaakt voor hoogtestages. “Daarom zullen we de Cyclocross Masters niet langer organiseren”, zegt Christophe Impens, CEO van Golazo. “De cross- en wielerwereld is te veel veranderd. De formule slaat niet meer aan in die omstandigheden.”

Zodoende zal de Sluitingsprijs in Oostmalle (wél een UCI-cross) voortaan écht de afsluiter van de veldritwinter zijn.

Springkoning Tom Meeusen, hier op archiefbeeld – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair