Gras tussen kasseien Bos van Wallers baart zorgen
foto: Sirotti
woensdag 21 november 2018 om 10:57

Gras tussen kasseien Bos van Wallers baart zorgen

Het Bos van Wallers is een van de meest iconische passages uit het wielrennen. De Trouée d’Arenberg – zoals de strook officieel heet – luidt altijd de finale van Parijs-Roubaix in. Het gras tussen de kasseien moet er echter uit om de valpartijen terug te dringen, is François Soulcier van mening in Franse krant La Voix du Nord.

Soulcier is voorzitter van Les Amis de Paris-Roubaix, een vrijwilligersorganisatie die zich bezighoudt met het onderhouden en behouden van de kasseistroken uit de Hel van het Noorden. “Als we niets veranderen, dan zullen er veel meer valpartijen zijn bij de eerstvolgende editie waarin het regent”, stelt Soulcier. Daarom moet het gras tussen de stenen verdwijnen. Een kanttekening: in het Bos van Wallers mogen ze geen chemicaliën gebruiken om het gras te verdelgen.

Les Amis de Paris-Roubaix heeft een oplossing voor handen. Met een hogedrukspuit willen ze het gras tussen de stenen weg halen, om er vervolgens een soort cement tussen te gieten. Begin december kunnen de werkzaamheden beginnen, waardoor in april de eerste achthonderd meter van de in totaal 2,4 kilometer lange strook van cement zijn voorzien. “De strook is er straks niet minder zwaar door”, stelt Soulcier. “We proberen niet het karakter van het meest iconische stuk van de koers te veranderen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.