Great War Remembrance Race krijgt geen tweede editie
foto: Cor Vos
vrijdag 7 juni 2019 om 13:23

Great War Remembrance Race krijgt geen tweede editie

De Great War Remembrance Race zal dit jaar niet worden georganiseerd. Reden is dat Flanders Classics en de organisatie van Gent-Wevelgem – die verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van de koers – er niet in slagen om de wedstrijd naar het gewenste niveau te tillen.

De eendaagse wielerwedstrijd werd vorig jaar verreden op 24 augustus, waardoor de koers concurrentie had van WorldTour-wedstrijden als de Vuelta a España en de EuroEyes Cyclassics Hamburg. Hierdoor bleek het voor de organisatie moeilijk om voldoende WorldTour-ploegen aan te trekken.

Het idee was om de wedstrijd op korte termijn te laten uitgroeien tot een volwaardige eendagskoers, maar dit blijkt niet mogelijk. “We hadden de hoop om te groeien naar een hoog niveau, maar we moeten eerlijk naar onszelf kijken”, zo vertelt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics.

“We blijven wel geloven dat de Westhoek de potentie heeft om uit te groeien tot een toonaangevende wielerregio. Gent-Wevelgem bewijst dit met een uniek parcours langs de monumenten en begraafplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog.” Hierdoor blijft de Est Mihkel Raïm voorlopig de eerste en enige winnaar van de Great War Remembrance Race.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.