Greg Daniel kroont zich Amerikaans kampioen op de weg
foto: Sirotti
zondag 29 mei 2016 om 00:10

Greg Daniel kroont zich Amerikaans kampioen op de weg

Greg Daniel is de nieuwe Amerikaans kampioen op de weg. Het pas 21-jarige talent van Axeon Hagens Berman versnelde in de ultieme slotfase weg uit een sterk uitgedunde favorietengroep. Deze jump op de laatste heuvel van de dag bleek genoeg voor het goud in Winston-Salem. Alex Howes van Cannondale werd na 187 kilometer tweede op vijf seconden. Travis McCabe (Holowesko-Citadel) kreeg het brons omgehangen.

Alexey Vermeulen, de Amerikaan in dienst van LottoNL-Jumbo, reed lange tijd mee in de voorste gelederen, maar zat niet mee in de vlucht waar Daniel uit wegsprong. Hij eindigde buiten de top tien. Eerder deze week wist Vermeulen wel het brons te veroveren bij het Amerikaans kampioenschap tijdrijden.

Guarnier blijft in de Stars and Stripes bij de vrouwen
Bij de vrouwen prolongeerde Megan Guarnier van het Nederlandse Boels-Dolmans haar Amerikaanse titel. Ze wist na 140 kilometer koers een seconde voor Coryn Rivera en Mandy Heintz over de streep te komen in Winston-Salem.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
29 mei 2016 00:46
Weer eentje voor het lijstje van Youri.:)
Verder blijft die timing wat ongelukkig, behalve dat het gezien de Calicombi nog niet eens zo onlogisch is. Maar ik heb niet het idee dat er veel iemanden op WF überhaupt op de hoogte waren van dit nk.
29 mei 2016 00:56
Nooit echt iemand van een grote World Tour team kampioen zien worden?
29 mei 2016 00:56
Na het Philips-stadion, de Amstel-Gold-Race en sponsorploegen, nu ook al de Volkswagen-Hill...

Vorige week won Guarnier al een Lexus, nu een Volkswagen; hopen dat ze nog plek heeft in de garage.
29 mei 2016 08:00
Het team van Axel merckx heeft echt veel talenten dit jaar. En dat met een budget van maar 1 miljoen. Ook logan owan top 10.
29 mei 2016 08:56
En weer wint Boels!
29 mei 2016 11:40
Hopelijk maakt Greg Daniel, net als Daniel Eaton vorig jaar, de overstap naar UHC, lekker in een vrije rol, ipv knechten bij een WT team; dat kan later altijd nog. Vermeulen trouwens 15e, netjes.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.