Greg Van Avermaet: “Ik hoop dat de ban nu gebroken is”
vrijdag 15 augustus 2014 om 17:16

Greg Van Avermaet: “Ik hoop dat de ban nu gebroken is”

Greg Van Avermaet

foto: Sirotti

Greg Van Avermaet zag vandaag in Geraardsbergen een sterke etappe bekroond met een ritoverwinning. Na een rit ereplaatsen boekt hij eindelijk zijn eerste seizoenszege. “Het verschil tussen één en twee is immens. Dit is waarvoor je het doet,” vertelt hij na afloop aan Sporza.

De overwinning voelt voor Van Avermaet een bevrijding. “Het was een beetje frustrerend dat het altijd net niet was. Al kon ik daar ook wel moed uit putten. Vandaag was een parcours speciaal voor mij gemaakt. Ik heb echt uitgekeken naar deze etappe. Hiervoor kwam ik naar de Eneco Tour.Wanneer je dan kunt winnen, dan is dat echt een super gevoel.”

Van Avermaet hoopt dat deze overwinning een ommekeer teweeg brengt. “Ik hoop dat de ban nu gebroken is. Bij de jeugd was ik een veelwinnaar. Hopelijk kan ik nu de draad oppakken en in plaats van tweede en derde te zijn. Een coureur als ik moet minimaal vijf overwinningen op jaar pakken.”

Na vijf dagen staat Van Avermaet achtste op slechts 25 tellen van de leider. Toch heeft hij geen ambities voor het algemeen klassement. “Nee, dat niet. Ik ben naar hier gekomen om deze etappe te winnen. Philip maakt morgen een goede kans op La Redoute en Quinziato staat goed in het klassement. Maar zelf ga ik niet meer voor het klassement.”

Toch ziet hij kansen voor zijn ploeg BMC. Hij verwacht dat ze het Tom Dumoulin moeilijk kunnen maken. “We zitten nog met drie man in de eerste tien. Quinziato is echt heel goed en Philip rijdt morgen naar huis. Dat zijn twee kaarten die we kunnen spelen. Ik kan een beetje de kat uit de boom kijken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.