Greipel en Lotto Soudal dicht bij contractverlenging
foto: Sirotti
vrijdag 25 mei 2018 om 11:22

Greipel en Lotto Soudal dicht bij contractverlenging

André Greipel draagt al sinds 2011 het tenue van Lotto Soudal. De kans is groot dat de 35-jarige Duitser ook na dit seizoen onderdeel zal uitmaken van de Belgische WorldTour-ploeg, aldus teammanager Marc Sergeant. “Ik denk dat we er wel uit zullen komen”, zo laat hij weten aan Sporza.

Greipel wist onder de vleugels van Sergeant uit te groeien tot een van de beste sprinters ter wereld. Hij schonk het team in een periode van bijna acht jaar maar liefst 96 overwinningen, waaronder een resem ritzeges in de Tour de France (elf) en de Giro d’Italia (vijf).

Dit seizoen is De Gorilla – ondanks een in Milaan-San Remo opgelopen sleutelbeenbreuk – ook weer uitstekend op dreef met zes behaalde zegeruikers. Greipel zelf zou graag willen blijven bij de ploeg, Lotto Soudal hield de boot aanvankelijk wat af.

Na afloop van de tweede etappe in de Baloise Belgium Tour – die Greipel wist te winnen – laat Sergeant echter weten vertrouwen te hebben in een goede uitkomst. “Onderhandelingen zijn er om wensen te laten afstemmen. Vorig jaar zeiden mensen nog dat het over was met André, en dat we zijn contract niet moesten verlengen. Maar vandaag bewijst hij dat hij er weer staat.”

“Ik denk dat we er wel uit zullen komen. André is zeker niet de moeilijkste”, zo sluit Sergeant af.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
25 mei 2018 11:27
Wie is dan wel de moeilijkste?
25 mei 2018 11:44
blijft met zijn leeftijd toch goed meedoen. Je ziet wel dat het langzaam iets minder wordt maar nog steeds één van de betere sprinters. Daarentegen zie je ook dat hij steeds meer zijn stempel kan drukken op het Vlaamse voorjaar.
25 mei 2018 12:38
De renner die de Lotto ploeg door de magere Belgische jaren heeft geleid! Een voorbeeld voor iedere coureur of liefhebber!
25 mei 2018 12:49
Ja oke, hij wint dan wel 2 ritten in de Ronde van België maar het is ook tegen Janneke en Mieke en niet tegen die topspurters die hij zal tegenkomen in de Tour, benieuwd hoe hij het daar gaat doen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.