Greipel maakt na vier jaar weer opwachting in Tour Down Under
Foto: Marcel Koch
vrijdag 3 november 2017 om 12:19

Greipel maakt na vier jaar weer opwachting in Tour Down Under

André Greipel zal het nieuwe wielerjaar in gang schieten op Australische bodem. De sprinter van Lotto Soudal zal na een afwezigheid van vier jaar weer zijn opwachting maken in de Tour Down Under, een wedstrijd waarin de Gorilla in het verleden grote successen behaalde. Dit laat de Duitser in een reactie weten aan News.com.au

Zijn doorbraak als spurter beleefde Greipel in deze rittenkoers, door in 2008 vier ritten én het eindklassement op zijn palmares bij te schrijven. Een tweede eindzege volgde in 2010. In totaal boekte de inmiddels 35-jarige Duitser maar liefst zestien dagsuccessen. De laatste zeges dateren van zijn laatste deelname in 2014, toen hij nog twee etappes wist te winnen. De afgelopen drie seizoenen gaf Greipel steevast de voorkeur aan een seizoensstart op Mallorca.

Dit jaar bleef de teller van Greipel steken op ‘slechts’ vijf overwinningen. Hij begon het jaar nog spetterend met winst in de Trofeo Porreres. Hierop volgden ritzeges in de Ronde van Algarve en Parijs-Nice. In de Giro d’Italia wist hij ook nog een etappe te winnen. In de tweede seizoenshelft drukte hij echter alleen in de Omloop Eurometropool nog zijn wiel als eerste over de meet.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
3 november 2017 12:30
Het begin van zijn afscheidstournee?
3 november 2017 12:48
Ik denk inderdaad zijn laatste jaar als kopman. Zie hem wel nog enkele jaren een taak vervullen in dienst van de ploeg, dan denk ik aan een Bennati in zijn laatste jaren. Kan bijvoorbeeld op zijn oudere dag als alles meezit nog wel een Haymantje doen in PRB.
3 november 2017 12:54
Greipel is niet vies van wat knechten dus die kan nog wel even mee lijkt me. wat Vinyakke zegt dus.
3 november 2017 13:49
wat dat betreft een veel bewonderenswaardiger renner dan Kittel, eentje die je echt in klassiekers ziet werken voor teamleden.
3 november 2017 14:22
@kleomantre
Inderdaad. Daarom is Greipel zo veel meer een complete renner dan een gemiddelde sprinter
3 november 2017 19:19
Jammer dat ie in het begin van z'n wielercarrière(Team Highroad) gedwarsboomd werd door Cavendish.
4 november 2017 01:02
Gezien zijn sociale/loyale/collegiale opstelling is deze sympathieke duitser meer een knuffelbeer dan een gorilla ... zeer gewaardeerde renner die nog wel een paar overwinningen verdiend

Om te reageren moet je ingelogd zijn.