zondag 25 juni 2017 om 12:04

Groenewegen over NK: “Ploegmaten mogen hun kans pakken”

Waar Dylan Groenewegen tijdens het Nederlands kampioenschap van vorig jaar op de Brouwersdam móest winnen, lijkt de tactiek van LottoNL-Jumbo dit jaar anders. “Natuurlijk wil ik het liefste zelf winnen, maar het zou mooi zijn als de rood-wit-blauwe trui in de ploeg blijft”, vertelt de uittredend kampioen tegen WielerFlits.

Geen zekere massasprint
Volgens Groenewegen zijn er meerdere scenario’s mogelijk. “Als het op een sprint uitdraait, trekken we mijn kaart. We gaan zien hoe de koers loopt. We moeten attent zijn en mee zijn, dan zien we het wel. Jos van Emden zou bijvoorbeeld alleen kunnen gaan, Koen Bouwman heeft laten zien dat hij het af kan maken, Timo Roosen… zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. Mochten zij alleen wegkomen, dan mag dat ook.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
25 juni 2017 12:20
Gesink wint op zijn Thuis parcours...
Is een aankomst voor punchers
En dan in de tour in rood wit blauw de koniningerit (zou mooi zijn)
25 juni 2017 12:21
edit redactie: bedankt, aangepast
25 juni 2017 12:24
Dat geeft Van Emden, Bouwman en Roosen kansen om er voor te gaan. Lijkt mij geen verkeerde tactiek om steeds een mannetje mee te hebben in de aanval.
25 juni 2017 12:24
Tja, alleen als ze alleen wegkomen lijkt me, Groenewegen veruit de beste sprinter dus zie geen reden om het niet om een massasprint te laten uitlopen.
25 juni 2017 12:45
Iedereen kijkt natuurlijk naar LottoNL-Jumbo, de enige Nederlandse WorldTour, ploeg met de beste sprinter in de ploeg. Als je niet de hele dag wil moeten achtervolgen, móet je wel mensen mee gaan sturen met de vlucht.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.