Hayman wint Ridderronde Maastricht, Boonen juicht in Antwerpen
foto: Sirotti (archief)
woensdag 3 augustus 2016 om 22:33

Hayman wint Ridderronde Maastricht, Boonen juicht in Antwerpen

Mathey Hayman heeft het na-Tourcriterium in Maastricht gewonnen. De winnaar van Parijs-Roubaix, woonachtig in Lanaken, mag de Ridderronde op zijn palmares bijschrijven. Vorig jaar ging de zege op het Vrijthof in Maastricht naar Wout Poels. De Limburger is momenteel in Rio de Janeiro voor de Olympische Spelen en kon zijn titel niet verdedigen.

Bij de vrouwen was Lucinda Brand de beste na een slimme move in de laatste bocht. Chantal Blaak werd tweede, voor Anouk Rijff. Waar in Maastricht tienduizenden mensen op de been waren, volgens L1, waren in in België minder toeschouwers dan verwacht afgekomen op het dernycriterium van Antwerpen. Hierin was Tom Boonen de sterkste in regenachtige omstandigheden. Filippo Pozzato en Iljo Keisse eindigden naast hem op het podium.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
3 augustus 2016 23:06
En het was nog lang onrustig in Maastricht
3 augustus 2016 23:11
Valt mee, het regent hier zo hard dat de toeschouwers die gekomen waren, weer snel weg waren.
3 augustus 2016 23:12
Dat criteriums verreden worden, heb ik geen problemen mee. Maar een nieuwsbericht eraan wijden, vind ik enigszins lachwekkend.
3 augustus 2016 23:24
sjouwt hij die steen overal mee naar toe?
3 augustus 2016 23:29
Poels die zijn titel niet kon verdedigen....

Er is dus echt iemand op de redactie die dat met droge ogen tikt.... :6
Edit: Nick Doup kennelijk.
3 augustus 2016 23:35
O.h.a. niks dan kritiek op dit soort topics, terwijl dit topic zich van weinig onderscheidt van diverse andere topics zoals de Chinese openbaringen o f de Armitstead perikelen.
Gelukkig dan weer wel volop voer voor de gretige posters. :p
En daar gaat het op een discussieforum dan ook wel weer om.
3 augustus 2016 23:41
@ Coldeportes:
en jij vertelt je kinderen natuurlijk ook dat Sinterklaas niet bestaat. ;)

zou het trouwens niet leuker zijn om al het startgeld niet uit te keren maar er gewoon prijzengeld van te maken? gewoon voor het echie en ze moeten wel rijden om iets te verdienen. waarom die poppenkast?
4 augustus 2016 07:39
@achtpuntzes,

Omdat je dan de mensen die nu de criteriums winnen niet aan de start zou zien. Denk je echt dat Froome een criterium kan winnen? Ik ken elite zonder contract die hem er met de vingers in de neus zouden opleggen.
4 augustus 2016 08:48
De kans op valpartijen wordt ook groter als er serieus gekoerst wordt. en de meeste hebben net drie weken tour achter de rug....
4 augustus 2016 09:34
Het was wel leuk in Antwerpen gisteren, maar door het continue regen was de sfeer een pak minder. En de derny's leken meer in de weg te rijden van de renners dan ze hielpen.
4 augustus 2016 10:28
@8.6
Jazeker, als we in de (speelgoed)winkel staan: "Ik ben toch zeker Sinterklaas niet?!" ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.