Herstellende Chris Froome terug op de racefiets
foto: Cor Vos
zaterdag 31 augustus 2019 om 09:23

Herstellende Chris Froome terug op de racefiets

Chris Froome is terug op de fiets na zijn zware ongeval tijdens een verkenningsronde van de tijdrit in de Dauphiné. Daarbij liep de Brit meerdere blessures op. Op de piste heeft hij nu zijn eerste trainingssessies afgewerkt, op de openbare weg trainen is nog niet mogelijk.

Elf weken geleden kwam Froome zwaar ten val terwijl hij in het Critérium du Dauphiné de route verkende van de tijdrit. Daarbij verloor hij veel bloed en liep hij breuken op aan dijbeen, elleboog, borstbeen en ruggenwervel. Sindsdien is de Brit aan het revalideren om uiteindelijk zich klaar te stomen voor een terugkeer in de Tour, waar hij een gooi wil doen naar zijn vijfde zege. Die brengt hem op gelijke hoogte met Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain.

Op social media verscheen deze week een video met Froome, waarin hij in wedstrijdkleding en leunend op zijn racefiets aan de rand van een sintelbaan in de Zuid-Franse badplaats Nice aan fans uitlegt hoe zijn ongeval in het Critérium du Dauphiné precies gebeurde. Zijn ploeg bevestigde aan Cycling Weekly dat de viervoudige Tourwinnaar enkele korte trainingssessies afwerkte op de afgesloten piste. De Brit is evenwel nog niet in staat om op de openbare weg te fietsen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.