‘Hongaarse ploeg wil met Rebellin deelnemen aan Giro 2020’

zaterdag 27 juli 2019 om 14:35
‘Hongaarse ploeg wil met Rebellin deelnemen aan Giro 2020’

foto: Cor Vos

Zien we volgend jaar een Hongaarse wielerploeg aan de start van de Giro d’Italia? De kans is volgens Tuttobiciweb aanwezig dat Epowers Factory Team een wildcard krijgt van organisator RCS Sports. “We komen in aanmerking voor een startbewijs”, zo vertelt Thomas Pocze, die nauw betrokken is bij het team.

Het is niet verrassend dat de nieuwbakken ploeg in aanmerking komt voor een wildcard, aangezien de Giro volgend jaar van start gaat in het Hongaarse Budapest. Het bedrijf achter de ploeg produceert e-bikes. “Ik kan nog niet teveel vertellen over het project, maar we zullen zeker vijf tot zes goede Hongaarse wielrenners aantrekken.”

“De ploeg zal in de kern Hongaars zijn, maar we zullen ook een aantal Europese wielrenners contracteren. En dan bedoel ik vooral Franse en Italiaanse coureurs.” Een van die renners is een oude bekende: Davide Rebellin. De 47-jarige Italiaan koerst tegenwoordig voor het Kroatische Meridiana Kamen.

“We willen minstens drie goede renners aantrekken”
“We zijn ook bezig met het samenstellen van de staf”, aldus zakenman Pocze, die een verleden heeft als judoka. “We zullen binnenkort ook een sportief directeur aanstellen, die de taak heeft om een team samen te stellen. We willen minstens drie hele goede renners aantrekken, zodat we gelijk competitief zijn.”

Pocze en Epowers Factory Team willen kortom naar de Giro, maar eerder liet ook Kometa – de opleidingsploeg van Alberto Contador en Ivan Basso – weten graag deel te nemen aan de Ronde van Italië. Dit is niet verrassend, aangezien hoofdsponsor Kometa een Hongaars bedrijf is.

“Ik weet echter dat wij als enige Hongaarse ploeg in aanmerking komen voor een wildcard”, aldus Pocze.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.