‘INEOS Grenadiers heeft Giro-selectie rond Egan Bernal op papier’
foto: Cor Vos
donderdag 22 april 2021 om 18:51

‘INEOS Grenadiers heeft Giro-selectie rond Egan Bernal op papier’

Over goed twee weken begint in Turijn de 104e editie van de Giro d’Italia. Als we La Gazzetta dello Sport mogen geloven, heeft INEOS Grenadiers zijn selectie al op papier. Een ding is zeker: kopman Egan Bernal kan rekenen op een zeer sterke ploeg.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bernal maakt dit jaar zijn debuut in de Italiaanse ronde. De renner stond twee jaar geleden al op de planning voor de Giro, maar kwam in de week voor La Corsa Rosa ten val en moest zich terugtrekken wegens een sleutelbeenbreuk. Bernal besloot zich dan maar te richten op de Tour de France en schreef dat jaar geschiedenis door als eerste Colombiaan de Tour te winnen.

Bernal, die zich in Colombia aan het voorbereiden is op de Giro, zal in de bergetappes kunnen rekenen op een ouderwetse INEOS-trein, aangevoerd door Pavel Sivakov, Ivan Sosa en Daniel Felipe Martínez. Sivakov werd twee jaar geleden negende in de Giro en pakte dat jaar net niet de witte jongerentrui. De Frans-Russische klimmer kan in principe ook worden uitgespeeld als tweede kopman.

Gianni Moscon is een van de renners voor de Giro d’Italia – foto: Cor Vos

Ook wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna, man-in-vorm Gianni Moscon, Jonathan Castroviejo en Salvatore Puccio maken volgens de roze sportkrant deel uit van de definitieve Giro-selectie. Ganna was vorig seizoen met maar liefst vier etappezeges nog een van de revelaties. Moscon maakt deze week dan weer indruk in de Tour of the Alps: de Italiaan won al twee etappes in de klimkoers.

Selectie flag-gb INEOS Grenadiers voor Giro d’Italia (8-30 mei)
flag-co Egan Bernal
flag-es Jonathan Castroviejo
flag-it Filippo Ganna
flag-it Gianni Moscon
flag-co Daniel Felipe Martínez
flag-it Salvatore Puccio
flag-ru Pavel Sivakov
flag-co Ivan Sosa

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.